Reîncepe lupta pentru obţinerea contractului de lucrări la tronsonul Gilău - Mihăieşti

Reîncepe lupta pentru obţinerea contractului de lucrări la tronsonul Gilău - Mihăieşti
Societăţile interesate de contractul ce vizează continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, pe tronsonul Gilău - Mihăeişti, au posibilitatea să depună oferte până în 21 martie la sediul Companiei Naţionale pentru Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Lucrările pe tronsonul în lungime de 8,7 km au fost evaluate la 317 milioane de lei.

Licitaţia privind construcţia Autostrăzii Transilvania, pe tronsonul Gilău - Mihăieşti, de 8,7 km, a fost deblocată după ce firma Drumuri şi Poduri Gheorgheni a contesat unele condiţii de calificare prevăzute în caietul de sarcini. După câteva zile, Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a primit notificarea societăţii din Gheorgheni, în care se precizează că aceasta îşi retrage contestaţia, astfel că procedura de atribuire a contractului va continua în termenii iniţiali. Societăţile interesate de acest contract pot depune oferte până în 21 martie, dată la care se deschide licitaţia. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP), acest contract vizează un traseu extrem de dificil, cu multe viaducte, fapt pentru care costurile sunt estimate la aproximativ 317 milioane de lei. De asemenea, pentru execuţie, dar şi pentru garanţie, firma care va obţine acest contract va avea la dispoziţie un termen de şase ani. Între timp, compania americană Bechtel s-a angajat să finalizeze minim 25 km anul acesta, pe tronsonul Suplacu de Barcău - Borş.

În privinţa tronsoanelor care mai rămân din acest proiect al Autostrăzii Transilvania, pe ruta Câmpia Turzii - Braşov, Ministerul Transporturilor ar urma să găsească surse alternative de finanţare.

 

Comenteaza