Foto Reparații pe un nou drum județean din Cluj. Se va turna și asfalt

Reparații pe un nou drum județean din Cluj. Se va turna și asfalt
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 107J (DJ 107M) – Finișel – Plopi, care se vor finaliza cu așternerea de covor asfaltic pe ultimul tronson rămas neasfaltat pe acest drum județean.

Lucrările de întreținere vizează, în ansamblu, un sector în lungime de aproape 11,5 kilometri, mai exact între km 0+000 și km 11+400, în condițiile în care sectorul situat între pozițiile kilometrice 3+600 și 11+400, în lungime de 7,8 kilometri, va fi asfaltat.

„Preocuparea noastră este de a îmbunătăți condițiile de circulație pe toate drumurile aflate în administrare. Nu face excepție nici acest drum județean care străbate o zonă montană extrem de pitorească, dar care reprezintă și o legătură alternativă cu drumul județean DJ 107N spre Mănăstirea „Înălțarea Domnului” din Muntele Rece”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

În funcție de tipurile de lucrări care se execută pe cele două sectoare de drum, sunt prevăzute operațiuni constând în plombări cu îmbrăcăminți asfaltice, tratarea burdușirilor și tasărilor, colmatarea rosturilor, reprofilarea drumurilor laterale, înlocuirea de podețe, refacerea timpanelor de podețe, completarea de acostamente, asigurarea scurgerii apelor din zona drumului prin curățarea șanțurilor și rigolelor existente, precum și realizarea de șanțuri prin săpături în roci stâncoase.

Totodată sunt prevăzute și lucrări pentru asigurarea esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, reprofilarea drumului cu cilindrare fără adaos de material, reprofilarea drumului cu cilindrare cu adaos de balast, așternerea de strat de balast stabilizat și așternerea de covor asfaltic.

Menționăm totodată faptul că sectorul de drum în lungime de 3,6 kilometri situat între kilometrul 0+000 și kilometrul 3+600 a fost asfaltat anterior.

Comenteaza