Replica lui Pivariu, după anunțul firmei Napoca: „Nu pot să nu iau atitudine la calvarul prin care trec floreștenii zi de zi pe strada Eroilor”

Replica lui Pivariu, după anunțul firmei Napoca: „Nu pot să nu iau atitudine la calvarul prin care trec floreștenii zi de zi pe strada Eroilor”
| Foto: captură video

Primarul celei mai mari comune din țară a reacționat după ce constructorul Napoca SA, care modernizează strada Eroilor, a anunțat că reziliază contractul cu administrația floreșteană.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Joi, constructorul clujean, prin directorul general Dănuț Canta, a anunțat că reziliază contractul cu administrația comunei Florești pentru lucrările de modernizare de pe strada Eroilor.

Edilul Floreștiului a transmis pentru ZIUA de CLUJ că nu poate sta pasiv la ceea ce se întâmplă și că va lua toate măsurile pentru ca această problemă să se rezolve cât mai repede.

„Administrația floreșteană condusă de către mine nu funcționează pe ping-ponguri mediatice, ca și primar al comunei Florești mă conformez contractului, iar potrivit acestuia asumat de către părți, termenul de execuție al lucrărilor era depășit. Nu pot să nu iau atitudine la calvarul prin care trec floreștenii zi de zi pe strada Eroilor. 

Vom lua toate măsurile necesare pentru ca această lucrare să se finalizeze cât mai repede. Din partea administrației pe care o conduc am avut întâlniri cu cei de la Napoca SA, am arătat o disponibilitate în limitele contractului și o bună voință ca acea lucrare să fie dusă la final în cel mai scurt timp și fără probleme”, a declarat pentru ZIUA de CLUJ, Bogdan Pivariu.

Primarul comunei Florești a mai spus că, acum se lucrează cu specialiști și există un aparat executiv care din punct de vedere juridic studiază aceste lucruri.

„Așa cum știți am emis deja facturi de penalități în valoare de aproximativ 1,2 milioane de lei pentru firma respectivă. În momentul de față vom sta la masă cu juriștii noștrii să găsim soluția optimă pentru a rezolva această problemă”, a mai precizat Pivariu.

La trei zile de când edilul comunei Florești, Bogdan Pivariu a catalogat lucrările de pe strada Eroilor ca fiind cea mai stringentă problemă de când a preluat mandatul de primar și a spus că va aplica penalități de 1,2 milioane de lei companiei Napoca SA, a venit și replica firmei de construcții care anunță că a decis rezilierea contractului.

Într-un comunicat de presă trimis ZIUA de CLUJ, constructorul clujean a făcut câteva precizări în legătura cu situaţia contractului privind modernizarea străzii Eroilor, din cea mai mare comună din țară.

„Din respect pentru stabilirea adevărului și corecta informare a opiniei publice, ca reacție la acuzațiile total nefondate la adresa sa, vehiculate în spațiul media de domnul Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești, în calitatea sa de executant al contractului “Modernizare strada Eroilor, în Comună Florești, Județul Cluj”, SCC NAPOCA SA precizează următoarele:

• Primăria comunei Florești, a ignorat constant repetatele noastre solicitări de dialog constructiv pentru deblocarea situației, deși societatea noastră a depus o amplă și solidă argumentație tehnică, avansând soluțiile necesare depășirii impasului.

• Primăria comunei Florești, a sfidat obligațiile sale contractuale, printre altele încălcând obligația de a asigura frontul de lucru necesar derulării execuției.

• Am demonstrat că societatea noastră se află în imposibilitatea tehnic-obiectivă de a respecta calendarul execuției, în absența predării unui amplasament liber de sarcini, posesorii rețelelor de utilități desfășurând în continuare operațiuni de relocare a acestora.

• Argumente neechivoce arată că executantului nu îi sunt imputabile întârzieri survenite din cauza unor impedimente independente de sine, care au obstrucționat evoluția lucrărilor, iar derobarea primăriei de responsabilitatea acestora este contraproductivă.

• Recent am notificat beneficiarul, recurgând la soluția ultimului apel la dialog, avertizând asupra consecințelor nefaste ale atitudinii sale, de natură să pericliteze continuarea relațiilor contractuale.

Constatând inutilitatea demersurilor noastre legale, întreprinse prin intermediul unei corespondențe cu sens unic, cărora li se adaugă acuzații publice extra-contractuale SCC NAPOCA SA a decis rezilierea contractului de execuție lucrări de modernizare a străzii Eroilor din comuna Florești.

Totodată, SCC NAPOCA SA se va adresa instanțelor competente de judecată, pentru recuperarea daunelor și prejudiciilor create de Administrația Comunei”, a transmis, joi, directorul general al Napoca SA, Dănuț Canta.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza