Restricții de circulație pentru Centura Metropolitană. Șoferii, anchetați în trafic

Restricții de circulație pentru Centura Metropolitană. Șoferii, anchetați în trafic

Circulația va fi îngreunată, marți, în cinci zone de intrare-ieșire din Cluj-Napoca, unde urmează să fie realizate anchete în trafic pentru proiectul Centurii Metropolitane.

"Având în vedere demersurile Primăriei Cluj-Napoca pentru întocmirea proiectului de construire a centurii metropolitane pe partea de sud a municipiului este necesară realizarea unor anchete origine - destinație în cadrul studiilor de circulație", transmite municipalitatea clujeană.

Potrivit primăriei, anchetele de trafic vor fi realizate în cinci zone de intrare - ieșire din municipiu, Calea Florești - zona fostului magazin Praktiker, Calea Turzii- zona Petrom, str.Traian Vuia - după Lukoil spre centru, Bd. Muncii (după intersecția cu str. D. Georgescu Kiriac spre centru), str. Frunzișului - zona stațiilor de transport în comun adiacente liniei nr. 29.

Acestea vor fi efectuate de cadre didactice și studenți de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, marți, 28 mai, în intervalele orare 08:00 - 10:00 pentru sensurile de intrare în municipiu, respectiv 16:00 - 18:00 pentru sensurile de ieșire.

Întrebările ce vor fi adresate șoferilor în cadrul anchetei sunt următoarele:

1. Din ce direcție se deplasează? (exemplu: Florești sau Oradea)
2. Înspre ce direcție se deplasează? (exemplu: Baia Mare sau Dej sau cartierul Mărăști)
3. Care este scopul deplasării? (exemplu: serviciu sau școală, tranzit, comerț)

"Rugăm participanții la trafic să manifeste răbdare și înțelegere pentru disconfortul creat prin restricția de circulație pe o singură bandă pe sens în perioada de recenzare. Acest proiect major pentru municipiu va duce la descongestionarea arterelor de intrare/ ieșire, asigurând o conectivitate mai bună a localităților învecinate la municipiu", mai spun reprezentanții municipalității. 

150 milioane de la UE 

Centura metropolitană va avea 38 km, leagă vestul comunei Gilău de Apahida şi are o alocare financiară de la Comisia Europeană de 150 de milioane de euro, bani care pot fi folosiţi până în 2023. Costul final ar urma să urce la 250 de milioane, estimează reprezentanții platformei de monitorizare a infrastructurii Pe Unde Merg. 

O firmă din Cluj a câștigat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate, a planului urbanistic zonal şi a detaliilor tehnice pentru autorizarea Centurii Metropolitane. Aceasta se numește Explan și s-a asociat cu două societăți din Ungaria, Transinvest Budapesta și SpecialTerv, respectiv cu altă companie locală, Cadsil. 

Oferta financiară a asocierii câștigătoare a fost de 17,1 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, adică 3,7 milioane de euro. Explan este deținută de Petru Ciufudean, un proiectant clujean cu numeroase contracte cu statul la activ. VEZI Traseul Centurii Metropolitane din Cluj, decis de Ministerul Transporturilor. Care sunt variantele şi costurile

Comenteaza