România, în epoca Internetului: 43 de clujeni şi-au plătit impozitele locale on-line

România, în epoca Internetului: 43 de clujeni şi-au plătit impozitele locale on-line
Măsura luată de Primărie, prin care taxele şi impozitele locale se pot plăti on-line, a început să dea rezultate.
Primăria clujeană a intrat în 2011 în era Internetului. De anul acesta, impozitele şi taxele locale se pot plăti on-line, iar primele rezultatele au apărut. Până în acest moment, 43 de persoane au accesat programul, valoarea încasărilor prin această modalitate de plată fiind de 13.960 de lei.

Un alt serviciu on–line introdus din acest an este cel al înregistrării cererilor pentru obţinerea unui loc de parcare în cartiere. 92 de clujeni au preferat să evite aglomeraţia de la ghişee şi să depună aceste cereri pentru parcare on-line. Primăria a făcut şi o împărţire a acestora pe criterii de sex şi vârstă: 65 sunt bărbaţi, iar 27 sunt femei; 17 clujeni au vârsta sub 25 de ani, 48 între 26 şi 40 de ani, iar 27 au peste 40 de ani. Clujeanul cu vârsta cea mai mare dintre solicitanţi are 69 de ani.

Din 2010, clujenii au putut să îşi depună on-line şi actele pentru căsătorie. 209 cupluri au preferat să-şi programeze data nunţii direct de acasă. De asemenea, tot de anul trecut a fost posibilă depunerea de dosare la registratură cu ajutorul Internetului.

Comenteaza