Românii din diaspora, ajutaţi să îşi facă firme

Românii din diaspora, ajutaţi să îşi facă firme
Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, spune că românii din diaspora vor putea accesa fonduri europene prin POSDRU.

"Ne gândim la o schemă de finanţare pentru comunităţile de români, ceva ce până acum nu s-a mai făcut. Vizăm cel puţin două zone: o dată să pregătim românii din afara ţării noastre, fie că sunt şomeri, fie absolvenţi ai unei forme de învăţământ, fie alte categorii, pentru a-şi putea găsi mai uşor un loc de muncă, din PODSRU al nostru, cu bani europeni, fiindcă avem o axă dedicată acestui tip de finanţare. Acesta ar fi un element, iar al doilea chiar să-şi facă mici afaceri acolo unde locuiesc, dar companiile să se deschidă în România, pentru ca noi, în România, să luăm totuşi taxele şi impozitele unei afaceri pe care o instituim într-un mediu economic, să spunem mult mai facil, poate, dar afacerea să se facă strict de români, cu români", a declarat Eugen Teodorovici, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa.

Teodorovici a spus că sediul firmelor trebuie să fie în România, iar în străinătate acestea să aibă doar puncte de lucru sau sucursale.

 

Etichete
Comenteaza