Rosal rămâne cu salubrizarea și deszăpezirea centrului și Mănășturului. Deocamdată

Rosal rămâne cu salubrizarea și deszăpezirea centrului și Mănășturului. Deocamdată
Primăria Cluj-Napoca a atribuit prin negociere directă contractul pentru salubrizare stradală și deszăpezire pentru jumătatea de vest a orașului.

Primăria clujeană nu reușește să atribuie, prin licitație, contractul de salubrizare stradală și deszăpezire ale sectorului I al Clujului, adică zona de la vest de Piața Avram Iancu (o parte de centru, zona gării, Zorilor, Grigorescu, Mănăștur, Gruia, Dâmbu Rotund). Vechiul contract, cu Rosal, a expirat în urmă cu patru ani, iar de atunci toate încercările de a se găsi un înlocuitor au fost contestate și invalidate.

Societatea a rămas cu gestiunea sectorului I, prin prelungiri succesive ale vechii înțelegeri, ultimul mandat încetând în octombrie 2017. Din acel moment, s-a trecut la o numărătoare inversă de 90 de zile, în care municipalitatea trebuia să stabilească un alt operator. Care este tot Rosal.

Legea i-a permis municipalității să treacă la o negociere directă, care să stabilească societatea care se va ocupa de sectorul I până când va fi încheiată cu succes o procedură de licitație. Au fost chemați la tratative atât cei de la Rosal, cât și cei de la Brantner Vereș.

Mai mult, primăria a postat pe site-ul propriu un anunț de dezbatere publică privind posibilitatea ca salubrizarea stradală și deszăpezirea să fie realizate de Regia Autonomă a Domeniului Public, subordonată municipalității, chiar dacă instituția nu deține în acest moment utilajele necesare pentru această activitate.

În cele din urmă, marți, consilierii locali au fost invitați să aprobe un nou contract cu Rosal, care este valabil "până la încheierea acordului cadru în baza procedurii de licitație deschisă, dar nu mai mult de patru ani de la data intrării în vigoare a actualului contract". Cu 24 de voturi pentru, Rosal va continua să opereze în jumătatea de vest a Clujului.

Rosal împlinește 12 ani de când gestionează salubrizarea stradală și deszăpezirea pe sectorul I. Contractul inițial a fost de opt ani. În aceeași situație este și Brantner Veres, care a câștigat însă, anul trecut, un contract pe alți opt ani pe sectorul II. Pentru sectorul I, viitorul contract va fi însă de numai patru ani.

32.966.249

lei, fără TVA și fără redevență, este valoarea estimată a contractului de salubrizare pe patru ani. Adică peste 7 milioane de euro. Cum sunt compuse sectoarele Clujului

Sectorul I: cartierele Mănăştur, Zorilor, Grigorescu, Dâmbu Rotund, Gruia, Plopilor, centru - Piaţa Mihai Viteazu, străzile Cuza Vodă, I. P. Voiteşti, Horea, Căii Ferate.

Sectorul II: cartierele Gheorgheni, A. Mureşanu, Mărăşti, Iris, Bulgaria, centru - Piaţa Avram Iancu, Piaţa Ştefan cel Mare, Calea Turzii, strada Dacia.

Comenteaza