S-a amânat alocarea banilor de la CJ Cluj pentru culte, sport, cultură şi tineret

S-a amânat alocarea banilor de la CJ Cluj pentru culte, sport, cultură şi tineret

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a decis în şedinţa ordinară de joi să retragă de pe ordinea de zi cele patru proiecte prin care urmau să fie împărţiţi 4,5 milioane de lei, bani nerambursabili pentru biserici, instituţii sportive, de cultură şi de tineret.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a explicat că acest lucru s-a impus pentru că astăzi, 29 martie, era ultima zi în care cei care nu fuseseră mulţumiţi de decizia comisiei de specialitate a forului judeţean, puteau să facă contestaţie.

Astfel, cele patru proiecte vor fi supuse apobării plenului CJ Cluj într-o viitoare şedinţă extraordinară, care ar urma să fie convocată ori săptămâna viitoare, ori imediat după Sărbătorile de Paşti.

Reamintim că CJ Cluj  a alocat 2.000.000 de lei bani nerambursabili  pentru cultele religioase recunoscute din judeţul Cluj, cei mai mulţi bani revenind Cultului Ortodox care urmează să primească cei mai mulţi bani, peste 1,3 milioane de lei.

De asemenea, 53 de asociații și cluburi sportive vor împărți cei 1,2 milioane de lei cu care CJ va finanța în 2018 sportul clujean. Cei mai mulți bani, 11,6% din bugetul total, merg la echipa de baschet U BT Cluj-Napoca: 140.000 de lei.

115 asociaţii şi organizaţii nonguvernamentale primesc şi ele, în 2018, finanţări nerambursabile de la Consiliul Judeţean (CJ) Cluj în valoare de 500.000 de lei pentru activităţi culturale. 

Consiliul Judeţean Cluj va aproba  şi repartizarea sumei de 500.000 de lei pentru finanţarea unor activităţi de  tineret în 2018.

 

Comenteaza