S-a decis: heliport pe Victor Babeș pentru elicopterele SMURD

S-a decis: heliport pe Victor Babeș pentru elicopterele SMURD

Consiliul Județean în parteneriat cu SMURD vor amenaja o platformă de aterizare-decolare pentru elicopterele SMURD pe o parte din terenul pe care va fi ridicat Centrul de Transplant.

”Este un proiect pe care l-am promovat urmare a solicitării SMURD-ului. Are la bază dorința noastră și a celor de la SMURD, în parteneriat, de a folosi pe o perioadă limitată o parte din terenul de pe strada Victor Babeș pe care îl avem noi și unde urmează să se construiască Centrul de transplant. Proiectul pentru centru a fost depus deja spre finanțare și avem mari șanse să se finanțeze acest obiectiv pentru că este unicul de acest gen din regiune.

Până se va construi centrul de transplant însă am acceptat să construim împreună cu cei de la SMURD o platformă de aterizare pentru elicoptere, scurtând astfel timpul de intervenție în cazurile de urgență și salvarea de vieți în cazul pacienților care au nevoie de transfer de urgență.

În zonă sunt mai muilte spitale, deci e de bun augur pentru ele realizarea acestui obiectiv aici”, a spus președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe la ședința forului județean.

Proiectul a fost votat în unanimitate.

În acest moment, locul de aterizare al elicopterului SMURD pentru pacienții care au nevoie urgentă de transfer aerian este aeroportul, situat la 9 km distanță ceea ce prelungește timpul de transfer cu cel puţin 20 minute. Iar dacă însumăm atât timpii la/de la aeroport cât şi timpii de preluare şi predare a pacientului, se ajunge la un interval de cel puţin o oră, lucru ce împiedică intervenţii urgente.

Comenteaza