S-a închis Ștrandul Durgău

S-a închis Ștrandul Durgău

Conducerea societății Salina Turda a anunțat închiderea sezonului la Ștrandul Durgău, începând cu data de 16 septembrie.

"Ștrandul Durgău a fost vizitat și în acest sezon de un număr mare de turiști veniți cu scop curativ, cunoscute fiind calitățile benefice ale apei sărate asupra organismului și care au beneficiat de atenția și de suportul nostru prin serviciile oferite", a transmis conducerea societății.

Începuturile tratamentului balnear la Turda sunt situate în timp în 1840, când doctorul Iosif Hanko pune bazele stațiunii Băile Sărate Turda. Lacurile de la Durgău au fost utilizate pentru balneație și terapie în mod empiric și cu amenajări minime încă din sec. XIX- lea. Apele mineralizate clorosodice au fost utilizate pentru tratarea afecțiunilor reumatismale, de circulație periferică și a afecțiunilor ginecologice.

Conținutul ridicat de clorură de sodiu (sare gemă) din apa lacurilor (10% la suprafată; 28% la 30 m adâncime) face că fenomenul de heliotermie să fie foarte intens. Amenajarea lacurilor Ocnei și Rotund de la Durgău este un prim pas spre valorificarea complexă a potențialului terapeutic al zonei.

Cu o îndelungată tradiție, în perioadă estivală, lacurile mineralizate formate pe vechi exploatări de sare oferă turiștilor un minunat loc de recreere și destindere într-un cadru natural. Pentru confortul turiștilor au fost amenajate aici locuri cu nisip pentru plajă, pontoane din lemn, dușuri și un bar cu terasă.

Comenteaza