S-a răzgândit! Boc permite patronilor "Baracca" să ridice un "orăşel" în Borhanci, lângă viitoare centură metropolitantă

S-a răzgândit! Boc permite patronilor "Baracca" să ridice un "orăşel" în Borhanci, lângă viitoare centură metropolitantă

Până la realizarea centurii meropolitane, în 2026, primarul Clujului îi avertiza pe dezvoltatorii imobiliari că nu vor primi autorizaţii pentru proiecte mari în Borhanci şi Sopor. Totuşi, în şedinţa Comisiei de Urbanism de marţi, 19 octombrie 2021, un ansamblu mixt - birouri, apartamente, centru comercial a primit aviz pozitiv. 

Trebuie subliniat faptul că, edilul Emil Boc a punctat că autorizația pentru locuire se va putea elibera abia după inaugurarea centurii (n.red. obiectiv care nu are încă finanţare, nefiind cuprins în PNRR şi pentru care se aştepată bani din noul exerciţiu financiar european sau bani de la stat). 

Benefiarul proiectului din Borhanci este firma NAPOCA CITY RESIDENCE SRL, controlată de familia Dunca (n.red. care deţin şi restaurantul Baracca), Iulian Iuga (n.red. afaceri în domeniul IT),și Toth Zsolt Szilard, care a  fost implicat într-un scandal imobiliar în Bucureşti, pe vremea primarului Sorin Oprescu, dar care şi este acționar al unei firme din grupul care dezvoltă hipermarketuri Kaufland în România.

Conform proiectanţilor de la Atelier RVD, pe terenul de 27.000 de metri pătrați, acum agricol, se doreşte construirea unui ansablu mixt compus din centru comercial (n.red. care să includă şi un magazin Kaufland de mari dimensiuni), birouri, locuinţe colective, spaţii verzi. Se propune, aşadar, un corp de birouri de 1-3S+P+10E, un corp mixt (locuinţe şi spaţiu comercial) 1-3S+P+6E+R, un al treilea tot 1-3S+P+6E+R - comerţ şi birouri, corp ce include şi o grădiniţă şi o serie de de blocuri cu apartamente P+3.

De menţionat este faptul că, investitorii donează 4.600 de metri pătrați de teren pentru realizarea centurii metropolitane: ''În coformitate cu prevederile PUG, alipit de amplasamentul studiat se propune realizarea centurii metropolitane TR 35, cu o ampriză de aproximativ 50 m lăţime. Prin  proiectul centurii, se propune realizarea unei artere cu sens unic dinspre strada Romul Ladea spre sensul giratoriu suspendat propus la intersecţia cu str. Borhanciului. Principalele accese în ansamblul propus se realizează din strada Borhanciului şi din artera cu sens unic amintită mai sus''.

Comenteaza