S-a reluat asfaltarea străzilor din Floreşti. Primarul anunţă construirea unui nou hipermarket

S-a reluat asfaltarea străzilor din Floreşti. Primarul anunţă construirea unui nou hipermarket
Autorităţile floreştene au anunţat reluarea lucrărilor de asfaltare a celor 19 străzi din pachetul aferent licitaţiei de anul trecut.

 

În această primăvară străzile Andrei Mureşanu, Fagului, Iazului, Abatorului, Izvorului, Iazul Morii, Colonia de sub Deal, Magnoliei, Narciselor, Sub Cetate 1, Sub Cetate 2, Plopilor 2, Teilor 2, Tineretului, Valea Gârbăului 3, Gilăului (sat Luna de Sus), Întreprinzătorilor, Lăbuţ (ambele din Luna de Sus), Majeşti şi Şcolii (din satul Tăuţi) se vor afla în şantier. 

Valoarea proiectului este de 18,3 milioane lei + taxa pe valoarea adăugată, lucrarea fiind executată de asocierea de firme Cridov SRL - Cubicon Invest, câştigătoarea licitaţiei organizate în toamna lui 2014. Investiţia va fi suportată integral din bugetul comunei.

"Pe Colonia de Sub Deal lucrările sunt aproape încheiate. La fel şi pe Abatorului. Pe aceste două străzi s-a turnat deja stratul de asfalt de uzură. De asemenea, avem asfalt şi peste barajul de pe Someş. Pe Sub Cetate 1 şi 2 lucrările sunt finalizate în proporţie de 70-80%. Se mai lucrează la căminele de canalizare, mai sunt porţiuni unde încă nu s-a turnat deloc asfalt.

Pe Sub Cetate 1 sunt mici diferenţe de nivel datorate reliefului şi realizării urbanistice anterioare, lucru ce nu deranjează, dimpotrivă, va scădea viteza de circulaţie spre un decent 30 - 40 km/h. Pe Cetăţii 3 s-a realizat trotuarul de pe partea stângă sensul de mers spre Eroilor, unde au fost montaţi şi pomişori. Normal, după finalizarea lucrărilor vom pune semne de circulaţie în intersecţii, precum şi semnele de oprirea interzisă. Nu am asfaltat pentru ca unii să aibă loc de parcare", a declarat primarul comunei, Horea Şulea.

Tot la capitolul asfaltări au început lucrările în Luna de Sus şi se va continua asfaltarea pe Plopilor. Autorităţile floreştene au precizat că s-au demarat şi lucrările de canalizare pe Andrei Mureşanu şi Tineretului, urmând ca mai apoi să se treacă la faza de reabilitare.

Săptămâna viitoare, după ce se mai usucă, se va interveni pe strada Răzoare, iar concomitent cu asfaltarea străzilor se vor demara, unde este cazul, lucrări de reparaţii ale drumurilor modernizate anterior.

Reprezentanţii primăriei au ţinut să precizeze că precizat că lucrările la staţiile de pompare ape pluviale şi menajere de pe str. Ioan Rus şi D. Tăuţan avansează, fiind realizate racordurile la energie electrică. Ei speră ca în luna mai să fie puse în funcţiune. Edilul comunei a adăugat că în prezent se află în proces de obţinere a avizelor necesare pentru Drumul de Ocolire Sud.

"În ceea ce priveşte licitaţiile, suntem încă în goana după avize pentru Drumul de Ocolire Sud şi pentru semaforizare. La semaforizare sper ca în prima parte a acestei luni să putem preda amplasamentul. Legat de trecere în subteran cabluri pe DN1 Avram Iancu, acolo am predat deja amplasamentul tronsonului 1, de la intrarea în comună dinspre Cluj-Napoca, până la intersecţia cu Plopilor.

După finalizarea întregii lucrări, cam în toamnă, vom realiza trotuarele de pe ambele părţi pe DN1 Avram Iancu. Legat de şcoală, azi mâine încep lucrările şi sunt şanse să fie finalizate chiar anul acesta. De notat că toate aceste lucrări sunt executate cu bani strict de la bugetul local", a specificat Şulea. Tot luna aceasta ar urma să înceapă lucrările la un hipermaket, care va fi amplasat lângă sensul giratoriu.

Comenteaza