Video S-a semnat autorizația de construi pentru Muzeul Personalităților Clujene. Ce obiecte vor fi expuse

S-a semnat autorizația de construi pentru Muzeul Personalităților Clujene. Ce obiecte vor fi expuse

Clujul va avea un Muzeu al Personalităților Clujene. Primarul Emil Boc a semnat miercuri, 21 februarie 2024, autorizația de construire. Proiectul se ridică la circa 1 milion de euro. 

Atelier Schmidt a realizat designul pentru „Muzeul Documentar al Personalităților Clujene”, care va funcționa într-un apartament de peste 100 de mp de pe Bulevardul Eroilor, nr.17. La Muzeu vor fi expuse o biblie care a aparținut Mitropolitului Bartolomeu Anania, dar și un taragot al maestrului Dumitru Fărcaș. 

”Muzeul va cuprinde exponate în format print, dispozitive multimedia, digital cu cod QR, exponate fizice, despre cele peste 400 de personalități locale – scriitori, istorici, artiști, oameni de știință, cercetători și inventatori. Vizitatorii vor putea obține accesul prin intermediul unor terminale instalate – ochelari VR, căști, sau utilizând dispozitivele personale informații despre personalitățile respective, istorie locală etc. Informațiile vor fi disponibile în limbile română, engleză, franceză, maghiară și germană”, se arată în caietul de sarcini.

Inițial, investiția a fost anunțată pentru anul 2021.

Comenteaza