Foto S-a semnat contractul de modernizare. Cum va arăta Liceul „L. Blaga”

'' Am semnat contractul de proiectare pentru modernizarea Liceului „L. Blaga” și a străzilor adiacente, în valoare de peste 3,5 milioane lei. Primăria continuă investițiile în educație'', a declarat edilul Emil Boc.

Pentru liceul „Lucian Blaga” din cartierul Gheorgheni Primăria, alături de Ordinul Arhitecților din România, a desfășurat un Concurs internațional de soluții astfel încât să avem o școală la cele mai înalte standarde de calitate pentru elevi și profesori.

Premiul I al Concursului a fost câștigat de Arhi Box S.R.L., constând în valoarea estimată a contractului de servicii de proiectare pentru liceu și străzile adiacente, respectiv 3,56 milioane lei fără TVA. Contractul a fost semnat, proiectul urmându-și astfel etapele legale necesare pentru implementare.

Scopul concursului internațional de soluții - organizat de către Primăria Cluj-Napoca și OAR România, cu sprijinul Filialei Transilvania - a fost găsirea echilibrului optim între modernizarea funcțională a clădirilor școlii, integrarea în sit a extinderilor, aspectul arhitectural, soluțiile tehnice, soluțiile economice, soluțiile funcționale pentru extinderea liceului în aria de concurs, precum și transformarea străzilor adiacente într-un spațiu urban vibrant, de bună calitate.

Obiectivele propriu-zise ale proiectului se referă la:
- completarea și reorganizarea ansamblului educațional în vederea adaptării spațiilor acesteia la principiile educaționale și la exigențele de eficientizare energetică
- integrarea în zonă a clădirilor existente și adecvarea noilor intervenții
- amenajarea curții școlii cu accent pe suprafețe verzi cât mai mari și materiale prietenoase cu mediul
- amenajarea spațiului urban adiacent liceului în vederea facilitării parcurgerii cât mai plăcute și sigure a acestuia de către elevi și profesori, locuitorii zonei sau trecători

Juriul a fost format din: arh. Michál Cohen (Marea Britanie), arh. Anca Mihalache (Marea Britanie), arh. Tamás Fialovszky (Ungaria), arh. Daniel Tellman (România), arh. urb. Vera Marin (România), arh. Irina Tulbure (România), arh. Eleonora Dulău (reprezentant al Filialei Teritoriale Transilvania a OAR și membrii supleanți: arh. Andreea Mureșan (reprezentant al Autorității Contractante) și arh. Dragoș Dascălu (România).

Comenteaza