Video Foto S-a semnat contractul pentru baza sportivă "La Terenuri". Boc: "Să sperăm că clujenii se vor putea bucura de ea din vara anului viitor"

Spaţiul de grădini comunitare "La Terenuri" din Mănăştur devine baza sportivă "La Terenuri". 

Primăria Cluj-Napoca şi asocierea dintre Asocierea RO-Verde Landscaping S.R.L. - Electrogrup - Opentrans - Prospect Drill SRL - Cris Garden au semnat, marţi, 28 aprilie 2020, contractul de proiectare și execuție pentru noua investiție. Durata de realizare a investiției este de 16 luni, din care 12 execuţia acestora. Valoarea contractului este de 5.5 milioane de euro, faţă de 6.9 milioane euro estimată. Finanțarea investiției va fi făcută din fonduri de la bugetul local și din alte surse constituite potrivit legii. 

Este vorba despre un teren delimitat de pârâul Calvaria în partea de vest, liziera pădurii Mănăştur în partea de sud, strada Mărişel şi zona ansamblurilor de locuinţe colective construite înainte de 1990 în partea de est şi nord. În prezent, accesul se realizează din strada Mehedinţi şi strada Mărişel.

Această zonă va fi transformată complet, urmărind obiectivul de creștere a calității vieții locuitorilor acestui oraș. Baza sportivă și parcul de agrement „La Terenuri”, cu o suprafață de 4,2 hectare (42.410 metri pătrați), cuprinde facilități cu acces liber pentru recreere, sport și relaxare pentru toate tipurile de public, de la copii la cei vârstnici, atât în aer liber cât și indoor (în sală), cu amenajări și dotări urbane de ultimă generație. Baza va oferi clujenilor o suprafață de spații verzi amenajate de peste 18.000 de metri pătrați.

"Acest obiectiv face parte din programul primăriei de a multiplica spaţiile verzi din oraş şi a avut la model de inspiraţie baza sportivă Ghoergheni. Ordinul de începere va fi dat luni, 4 mai 2020, şi ar urma ca lucrările să fie gata în toamna anului viitor. Termenele sunt nenegociabile la Cluj şi sunt sigur că vă vom putea lăuda că veţi termina mai repede şi clujenii se vor putea bucura de această zonă de recreaţie şi agrement măcar de la jumătatea verii anului viitor", a declarat Emil Boc. 

Pentru a realiza acest obiectiv a fost nevoie de exproprierea mai multor parcele de teren. Suma totală plătită de primărie, conform analizei experţilor, este de 550.000 lei. În momentul de faţă nu există proprietari nemulţumiţi, însă dacă vor apărea, aceştia se vor putea adresa instanţiei. Chiar şi în acest caz, lucrările de realizare a bazei sportive nu vor fi blocate sau amânate. 

Ce va cuprinde baza sportivă

Baza sportivă și parcul de agrement vor cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber (tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei), amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă. Vor mai exista terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark și zone de fitness.

Baza sportivă va include o clădire multifuncțională cu parter și etaj, cu o suprafață construită de 1.210 metri pătrați (suprafață desfășurată – 1.742 metri pătrați). În această sală vor avea loc activități sportive precum: squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic.

Tot în cadrul bazei sportive și parcului de agrement vor fi realizate zone de recreere pentru copii și pentru seniori, dar și un amfiteatru în aer liber, în care va exista posibilitatea amenajării unui patinoar, pe timp de iarnă. Baza va oferi clujenilor o suprafață de spații verzi amenajate de peste 18.000 de metri pătrați. Alături de toate acestea, noua investiție va cuprinde parcări auto, parcări pentru biciclete, stație de bike sharing și stații pentru încărcarea bicicletelor electrice. Investiția include modernizarea căilor de acces, inclusiv realizarea a două noi pasaje de traversare a pârâului Calvaria.

Zona "La Terenuri" a fost revitalizată începând cu 2012 de către organizația non-guvernamentală Colectiv A, care a creat și un grup de implicare civică, „La Terenuri-Spațiu comun în Mănăștur”. Inițiatorii au organizat mai multe evenimente culturale, au pus bazele unui festival al cartierului, inclus în Zilele Clujului, şi i-au mobilizat pe locuitorii din zonă să formeze grădini comunitare. 

Comenteaza