S-a semnat contractul pentru Parcul Zorilor

S-a semnat contractul pentru Parcul Zorilor

Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat că a semnat contractul de proiectare și execuție pentru Parcul Zorilor.

Asocierea care a câștigat licitația este formată din Ro-Verde Landscaping s.r.l. și Garden Center Grup s.r.l. .Durata realizării proiectului este de 13 luni – 4 luni de proiectare și 9 de execuție propriu-zisă. 

7 milioane de lei pentru Parcul Zorilor

Municipalitatea vrea să planteze 180 arbori și 240 arbuști, pe lângă cei existenți şi să amenajeze spații de joacă pentru copii, zone de recreere și fitness în aer liber. Sistemul inteligent de irigație va reduce costurile de întreținere și va păstra vie vegetația în timpul perioadelor secetoase. 

Proiectul include și un nou sistem de iluminat prevăzut, cu tehnologie led și telegestiune, similar cu sistemele utilizate în alte proiecte cu fonduri europene implementate. Întreaga infrastuctură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran, iar amenajarea parcului, abordată într-o manieră integrată, cu atenție la deplasările pedestre și velo. 

Procesele au plecat de la faptul că terenul nu este unul public, ci a fost expropriat de la firma Florisal, deținută de omul de afaceri Sile Pușcaș. Conform evaluării, valoarea terenului expropriat ajunge la suma de 10,9 milioane de lei. Valoarea contractului pentru realizarea parcului este de 7,08 milioane de lei.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...