S-a semnat contractul pentru tronsonul din judeţul Cluj al autostrăzii Turda-Sebeș

S-a semnat contractul pentru tronsonul din judeţul Cluj al autostrăzii Turda-Sebeș
Lucrările la autostrada Turda - Sebeș vor demara în cel mai scurt timp, după ce Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a semnat astăzi contractele cu constructorii pentru tronsoanele 3 și 4 ale autostrăzii Turda-Sebeș, anunţă PSD Cluj.

CNADNR a semnat astăzi contractele pentru tronsoanele 3 și 4 ale autostrăzii Turda-Sebeș, o investiție în valoare de 500 milioane euro care va lega Transilvania prin coridorul 4 de Europa. "Autostrada Turda-Sebeș înseamnă pentru regiunea Clujului și în special Turda-Câmpia Turzii dezvoltare economică, turistică și crearea de noi locuri de muncă", a declarat Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj, care susţine că pentru PSD și premierul Victor Ponta, Transilvania este o prioritate.

Autostrada Sebeș-Turda are o lungime de 70 de kilometri și o valoare estimată, de 500 milioane euro. Proiectul este finanţat 85% din Fondul de Coeziune şi 15% din bugetul de stat. Durata de construcţie a autostrăzii Turda - Sebeș este de aproximat 22 de luni, dintre care 4 luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţia lucrărilor.

Iată cele două loturi pentru care s-a semnnat astăzi contractul. Jumătate din al patrulea lot este pe teritoriul judeţului Cluj.

Lot III - 12,45km - de la intrarea in Aiud pana la nodul de la Decea - km 41+250 - km 53+700: Asocierea Tirrena Scavi S.p.A Societa Italiana per Condotte d'Acqua S.p.A;

Lot IV - 16,3 km - de la nodul Decea pana la intrarea in autostrada in zona Turda - km 53+700 - km 70+000: SC PORR Construct SRL/PORR Bau GmbH.

De asemenea, Guvernul Ponta a aprobat alocarea a 256,5 milioane de lei pentru continuarea Autostrăzii Transilvania. Detalii aici: Vin bani pentru Autostrada Transilvania.

Comenteaza