S-a stabilit când va avea loc super-licitaţia pentru 50 de autobuze

S-a stabilit când va avea loc super-licitaţia pentru 50 de autobuze
Clujul nu a cumpărat niciodată, în ultimii ani, 50 de autobuze noi. Record egalat în ceea ce priveşte valoarea contractului.

Compania de Transport Public (CTP) a stabilit ca super-licitaţia pentru cumpărarea a 50 de autobuze noi să aibă loc în aprilie. Aceasta este cea mai importantă atribuire organizată de CTP în ultimii mulţi ani, cel puţin din punct de vedere cantitativ. În 2014, compania a făcut o licitaţie de anvergură pentru cumpărarea a 40 de autobuze.

Ca valoare a contractelor, nu putem vorbi însă de un record: 49,7 milioane lei au fost plătiţi în 2014 şi 2015 către polonezii de la Solaris pentru autobuze articulate, iar acum se estimează că cele 50 de autobuze scurte vor costa 11 milioane de euro. Vorbim despre costuri fără taxa pe valoarea adăugată. Suma actuală provine dintr-o linie de credit de 20 de milioane de euro obţinută de CTP de la o bancă comercială. 

Vehiculele dorite de CTP vor fi diesel, de 12 m lungime. „Vor fi vehicule Euro 6, echipate full, cu camere video interioare şi exterioare, computer de bord, sistem de numărare a călătorilor, trapă pentru persoane cu dizabilităţi, tot ce este modern la nivel european", a precizat Liviu Neag, directorul CTP.  

Clujul a mai cumpărat 10 autobuze diesel scurte în 2015, de la Iveco, aflate în exploatare, şi a pornit licitaţia pentru a mai achiziţiona încă 10 autobuze nearticulate, electrice de această dată, din fonduri elveţiene. În acest din urmă caz, vorbim despre a doua tentativă, după ce licitaţia de anul trecut nu şi-a găsit un câştigător.

CTP va folosi alte circa 9 milioane de euro din creditul contractat pentru cumpărarea a şase garnituri de tramvai. „Am trimis deja documentaţia la verificare şi urmează să fie postată pe SEAP în câteva zile", a mai spus Neag. O astfel de garnitură poate să coste 1,5 milioane de euro. Tramvaiele PESA cumpărate în 2012 au costat 1,46 de milioane de euro unitatea.

Etichete
Comenteaza