S-a stabilit cine va construi noua grădiniţă din Floreşti. La ce sumă se ridică investiţia

S-a stabilit cine va construi noua grădiniţă din Floreşti. La ce sumă se ridică investiţia
Primăria Floreşti a anunţat câştigătorul licitaţiei pentru construirea noii grădiniţe din comună.

Proiectul a stârnit interesul firmelor, astfel că 20 de companii şi-au manifestat dorinţa de a se înhăma la acesta. În urma analizării ofertelor depuse și după solicitarea unor clarificări, câştigătoare a ieşit societatea Boemial Invest, înscrisă în licitaţie cu a doua cea mai ieftină ofertă, de 3.671.462 milioane lei (824.899 de euro, după cursul BNR de marţi). 

Potrivit anunțului de participare de pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, valoarea estimată a investiției era de 5,09 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată.

"După o muncă asiduă, am avut 20 de oferte, iată, avem un câștigător la licitație. În Florești avem un spor demografic deosebit, ceea ce va duce în următoarea perioadă la o creștere constantă a numărului de preșcolari.Ne pregătim din plin pentru anii viitori: avem licitația pentru grădiniță și în curând debutează lucrările de construire efectivă a școlii din cartierul Cetatea Fetei", a declarat primarul comunei, Horia Şulea. 

Grădinița va fi ridicată din fondurile proprii ale comunei pe un teren de lângă Primăria Florești şi va avea o suprafață construită de 969 mp (teren 2.829 mp), o suprafață desfășurată de 1.929 mp, iar cea utilă va fi de 1.651 mp. Construcţia va avea în plan formă dreptunghiulară, cu dimensiunile 48,30x21,60 m.

Pentru a răspunde cerinței beneficiarului s-au prevăzut 12 săli de grupă, cu o capacitate maximă de 20 copii fiecare. În continuare, se va intra în perioada de contestații, urmând eliberarea actelor necesare pentru începerea efectivă a construcției.

Comenteaza