Foto S-au încheiat lucrările pe două drumuri județene din Cluj. Cum arată acum

S-au încheiat lucrările pe două drumuri județene din Cluj. Cum arată acum
| Foto: Facebook.com/cjcluj
S-au încehiat lucrările pe două drumuri județene din Cluj. Cum arată acum
S-au încehiat lucrările pe două drumuri județene din Cluj. Cum arată acum
S-au încehiat lucrările pe două drumuri județene din Cluj. Cum arată acum

Consiliul Judeţean Cluj a finalizat lucrările de intervenție imediată desfășurate pe DJ 161G Sucutard – Chiriş – Petea – Palatca – Vaida Cămăraş – DN 16 și DJ 172A limită cu județul Bistrița Năsăud – Țaga, parte a Drumului Bistriței.

Acestea au vizat tronsoanele situate pe drumurile județene 161G, între km 0+000 și km 18+406, respectiv DJ 172A, între km 33+000 și km 39+452, în lungime însumată de aproape 25 de kilometri.

„După rezilierea contractului cu vechiul constructor, din cauza nerespectării clauzelor, am reușit finalizarea lucrărilor de punere în siguranță pe cele două drumuri județene care sunt foarte importante atât pentru această zonă a județului, cât și pentru legătura directă pe care o asigură cu județul Bistrița-Năsăud. În ceea ce privește continuarea lucrărilor de reabilitare și modernizare, o nouă licitație de achiziție a execuției acestora se află în plină derulare”, a transmis liderul CJ Cluj, Alin Tișe.

Operațiunile au constat în remedierea degradărilor structurale prin frezarea suprafețelor afectate și realizarea unui tratament bituminos, asigurarea colectării, scurgerii și evacuării apelor prin realizarea de șanțuri, lucrări de reprofilare a platformei drumului și de așternere de strat de piatră cu cilindrare, precum și asfaltarea pe sectoare, inclusiv pe raza localităților Vaida Cămăraș, Pălatca, Petea și Sucutard, dar și intersecția cu DN 16.

Comenteaza