S-au stabilit câştigătorii: cine va închide depozitele neconforme de deşeuri din judeţ şi pentru ce sumă

S-au stabilit câştigătorii: cine va închide depozitele neconforme de deşeuri din judeţ şi pentru ce sumă
Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a anunţat câştigătorii licitaţiei pentru închiderea şi ecologizarea depozitelor neconforme de deşeuri urbane din judeţ, printre care se află şi mult mediatizatul depozit de la Pata Rât.

Proiectul a fost împărţit în două loturi şi prevede în primul dintre ele închiderea depozitelor din Pata Rât, Huedin, Turda şi Gherla, proiect estimat la 45.774.909 lei fără taxa pe valoarea adăugată (TVA), în timp ce în al doilea lot sunt vizate depozitele din Dej şi Câmpia Turzii, a căror închidere şi ecologizare a fost aproximată să se ridice la suma de 8.209.259 lei, fără TVA.

În urma procedurii de evaluare, pentru lotul 1 a fost declarată câştigătoare asocierea SC Nord Conforest SA - SC Interdevelopment SRL - SC Finara Consult SRL, cu o propunere financiară fără TVA de 27.267.933 de lei, iar pentru lotul 2 asocierea SC Geiger Transilvania SRL - Wilhelm Geiger GmbH&Co.KG - Coplan Consultanti Arhitecti Ingineri SRL, de altfel singura interesată de proiect, care s-a înscris în licitaţie cu o ofertă de 8.098.330 de lei, fără TVA.

Firmele câştigătoare vor trebui să îndeplinească activităţi de proiectare, de execuţie şi lucrări de închidere a depozitelor neconforme, activităţi care presupun elaborarea documentaţiilor pentru toate avizele, acordurile şi autorizaţiile de construire necesare, alături de obţinerea lor, elaborarea proiectului tehnic (faza PT, CS, DE), proiectarea racordurilor pentru utilităţile aferente, efectuarea unor lucrări de reabilitare a amplasamentelor depozitelor, de protecţie împotriva inundaţiilor şi de monitorizare, respectiv execuţia racordurilor aferente utilităţilor.

Data expirării termenului de contestaţii a fost 31 martie, contractul de achiziţie publică urmând să fie semnat în data de 2 aprilie. Termenul de finalizare a contractului este de 12 luni de la data adjudecării.

Primul lot al proiectului a atras atenţia a şase asocieri, cea mai ieftină ofertă fiind depusă de asocierea Nord Conforest, Interdevelopment şi Finara Consult, cea care a şi câştigat licitaţia.

Pe locul doi din punct de vedere al preţului cerut s-au aflat companiile Geiger Transilvania şi Wilhelm Geiger & Co.KG-Coplan-Consultanţi-Arhitecţi-Ingineri, care s-au înscris cu o ofertă de 33.477.860 lei. Poziţia a treia a fost ocupată de Copisa Constructora Pirenaica şi Becsa, care ar fi realizat proiectul pentru 38.877.795 lei.

La distanţă mică s-a situat asocierea dintre Trustul de Instalaţii Montaj şi Construcţii şi Euriteh, care au cerut pentru lotul I suma de 39.890.888 lei. De proiect au fost interesaţi şi cei de la Bilfinger Banghesellschaft - Institutul de Studii şi Proiectare Energetic, care ar fi închis şi ecologizat depozitele din Pata Rât, Huedin, Turda şi Gherla pentru 40.489.935 lei. Cea mai scumpă ofertă, în valoare de 42.014.861 lei, a fost depusă de asocierea Hidroconstrucţia şi Argif Proiect.

Închiderea depozitelor din Dej şi Câmpia Turzii a fost luată în calcul de o singură asociere, cea dintre Geiger Transilvania şi Wilhelm Geiger GmbH & Co.KG-Coplan-Consultanţi-Arhitecţi-Ingineri, declarată, în mod evident, câştigătoarea licitaţiei.

Comenteaza