Foto S-au terminat lucrările de consolidare pe drumul județean Cetan - Vad

S-au terminat lucrările de consolidare pe drumul județean Cetan - Vad
| Foto: Facebook.com/cjcluj
S-au terminat lucrările de consolidare pe drumul județean Cetan - Vad
S-au terminat lucrările de consolidare pe drumul județean Cetan - Vad
S-au terminat lucrările de consolidare pe drumul județean Cetan - Vad

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Cluj, lucrările de consolidare au fost de mare complexitate, după surpările produse în contextul lucrărilor de închidere și ecologizare a depozitului neconform de deșeuri de la Dej.

Totodată, au fost demarate deja lucrările de refacere a sistemului rutier pe sectorul de drum afectat de alunecarea de teren produsă în anul 2019.

„Vestea bună pentru locuitorii din zonă și pentru toți cei care tranzitează acest drum e că partea cea mai complicată a lucrărilor s-a încheiat și acestea au întrat în linie dreaptă. Trebuie înțeles faptul că soluția tehnică impusă de experți a presupus lucrări de mare anvergură, inclusiv cca. 500 de piloți forați la 15 metri adâncime, și care au necesitat anumiți timpi de așteptare între operațiuni”, a precizat liderul Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

În prealabil, au fost realizate lucrări de consolidare de mare amploare și complexitate, fiecare dintre aceste tipuri de operațiuni necesitând timpi tehnologici de executare și de așteptare bine determinați. Astfel, după executarea în proporție de 100% a săpăturii platformei piloților și a platformei de balast, au fost realizați nu mai puțin de 485 de piloți forați cu diametrul de 400 de milimetri la o adâncime de 14,5 metri.

De asemenea, au fost executate toate fundațiile și elevațiile aferente piloților, a fost consolidat versantul din spatele zidului de sprijin a drumului și a fost realizată șapa de beton de egalizare.

Conform reprezentanților forului județean, concomitent, ca un aspect extrem de important în ceea ce privește comunitatea din zonă, se află în plină desfășurare lucrările de relocare a conductei de apă care alimentează comuna Vad.

Comenteaza