Sala de sport de la Colegiul G. Coșbuc, reparată din bani publici. Primăria vrea să recupereze ulterior prejudiciul, de la constructor

Sala de sport de la Colegiul G. Coșbuc, reparată din bani publici. Primăria vrea să recupereze ulterior prejudiciul, de la constructor
| Foto: sursafoto: Radio Cluj

Primăria Cluj-Napoca va plăti din bugetul local pentru lucrările de consolidare la Sala de sport de la Colegiul Național George Coșbuc, dar se va îndrepta împotriva celor vinovați de situația creată pentru a recupera prejudiciul.

Consilierii locali au votat la ședința de astăzi un proiect care se referă la documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici ai acestei investiții. Lucrările ar urma să coste peste 6 milioane de lei și să fie realizate în 6 luni.

”Practic putem spune că sala de sport de la Coșbuc s-a construit de la zero însă elevii nu au apucat să o folosească prea mult din cauza problemelor serioase care au apărut la construcție. Dacă tot trebuie să plătim pentru aceste lucrări de consolidare aș vrea să știu dacă s-a început procedura împotriva proiectantului și constructorului care au creat această situație”, a întrebat în plenul Consiliului Local, consilierul local  Adrian Mureșan.

”Abia după ce vom avea acest proiect adoptat privind lucrările de consolidare putem trece la faza următoare și primăria se va îndrepta împotriva celor vinovați pentru recuperarea prejudiciului. Vreau să vă asigur că cei vinovați vor plăti”, a răspuns primarul Emil Boc.

Sala de sport a fost inaugurată în 2014, dar anul trecut s-au observat fisuri la o grindă de susținere a tavanului, așa că a fost închisă.

Expertiza tehnică ce a fost comandată ulterior arată o deformație totală de 128 de milimetri a planșeului. Soluția tehnică recomandată și acceptată este ”așezarea grinzilor metalice la pas variabil cuprins între 3 m și 6 m, funcție de gradul de solicitare al nervurilor longitudinal”.

În documentația care însoțește proiectul de hotărâre se arată că în noiembrie 2018 primăria a cerut proiectantului și executantului lucrării la sala de sport, Conimet Impex SRL, să dea curs măsurilor de consolidare ce se impun, firma fiind direct răspunzătoare conform legii de viciile ascunse ale construcției care apar într-un interval de 10 ani de la recepția lucrării.

Firma respectivă nu a dat curs solicitărilor primăriei, astfel că, la un an distanță municipalitatea s-a decis să repare din bani publici stricăciunile care au apărut la această sală, urmând a recupera ulterior prejudiciul produs.

Comenteaza