Sala de sport de la Colegiul Gheorghe Sincai, aproape gata

Lucrările de reabilitare și consolidare la sala de sport a Colegiului Gheorghe Șincai se apropie de finalizare.

”Din verificarea în teren a stadiului lucrărilor la Sala de sport rezultă faptul că începând cu anul școlar următor, 15 septembrie 2020, elevii de la Colegiul Gheorghe Șincai vor putea să își desfășoare activitățile sportive într-o sală modernă și modernizată, cu infrastructura aferentă. Această sală este și monument istoric”, a precizat primarul Emil Boc care a făcut o vizită pe șantierul sălii de sport.

Lucrările au vizat o reabilitare completă a construcției, inclusiv restaurarea elementelor arhitecturale cu valoare artistică. ”Din punct de vedere istoric această clădire face parte din ansamblul Colegiului Reformat care a fost format inițial din 3 corpuri de clădire distincte. Clădirea vechiului Colegiu Reformat de pe strada Kogălniceanu nr.14, edificiul sălii de sport și clădirea noului colegiu de pe strada Avram iancu nr.33 care astăzi este clădirea Colegiului Gheorghe Șincai, cele trei imobile fiind construite în mai multe faze de dezvoltare ale ansamblului, fiind una dintre cele mai importante instituții de învățământ din istoria orașului.

În ce privește concepția arhitecturală a sălii de sport, aceasta urmărește atât prin volumetrie, decorul fațadelor, cât și în planimetrie formele arhitecturale clasice ale unui templu cu limbaj arhitectural specific ordinului doric al arhitecturii clasice grecești”, spun specialiștii.

Valoarea lucrărilor executate de Addconcept este de 2,9 milioane de lei. 

Comenteaza