Salubrizarea stradală, contestată din nou
- Scris de Ioana Pîrlea
- 16 Iul 2014, 15:00
- Administraţie
- Ascultă știrea
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că a fost contestată din nou licitaţia pentru salubrizare. Firmele Rosal, Brantner Veres și Romprest au contestat din nou rezultatul licitației pentru salubrizarea stradală şi deszăpezire.
De această dată, motivul a fost preţul pentru serviciile oferite de cele două asocieri, care ar fi sub preţul pieței. Contestația a fost înaintată Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Contractul pentru următorii opt ani are o valoare de 30 de milioane de lei.
"Licitaţia a fost contestată. După bunul obicei, licitaţiile mari sunt întotdeauna contestate. Acum a fost contestată de Romprest, Rosal şi Bratner. S-a trimis contestaţia la CNSC şi aşteptăm rezultatul", a declarat pBoc.
Iniţial, licitaţia pentru salubrizarea din Cluj-Napoca a fost câștigată de firma Supercom, însă ea a fost contestată. În urma contestaţiei, Curtea de Apel Cluj a dispus refacerea licitaţiei pe motiv că, potrivit CNCS, compania câștigătoare, dar și alte firme implicate, nu ar fi îndeplinit condiţiile presupuse în fişele de achiziţii privind cifra de afaceri, respectiv 100 de milioane de euro pentru fiecare la care licitează.
După acest episod, în 2 iulie primăria a anunţat câştigătorul licitaţiei pentru salubrizarea stradală şi deszăpezire în Cluj-Napoca: lotul 1 - asocierea RER Ecologic Oradea şiRetim Galaţi, pentru lotul 2 - asocierea RER Ecologic Buzău şi RER Ecologic Bucureşti.
RER Servicii Ecologice Buzău face parte din grupul de firme germane RER şi este precursoare a REBU care a început afacerile cu deşeuri în 1999, deţinând monopolul printr-un contract de asociere cu Primăria Capitalei.
Numele RER se leagă de cel al deputatului de Buzău, Cezar Preda, membru de bază al PDL, care a fost şi director la RER Buzău, însă a demisionat din funcţiile deţinute la societăţi comerciale în 2005.