Șase benzi pe drumul dintre Cluj-Napoca și Florești! Anunțul primarului Bogdan Pivariu

Șase benzi pe drumul dintre Cluj-Napoca și Florești! Anunțul primarului Bogdan Pivariu

Potrivit studiului de trafic finalizat la Florești, 64.000 de mașini circulă zilnic dinspre cea mai mare comună din țară spre municipiul Cluj-Napoca.

Bogdan Pivariu, edilul din Florești, a anunțat rezultatele și recomandările primului studiu de trafic efectuat în comuna clujeană.  

„Studiul de trafic a fost realizat la finalul anului trecut. Datele au fost colectate în octombrie și noiembrie, iar interpretarea acestora s-a făcut în decembrie. A fost pus la dispoziția noastră la finalul lunii decembrie și a relevat o mulțime de date care sunt foarte importante pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea ulterioară în Florești, urbanistică, proiectele viitoare de infrastructură, care toate trebuie corelate între ele.

Acest studiu de trafic a pus foarte multe soluții pe masă. Sunt niște variante combinate între ele. Lărgirea străzii Eroilor la trei benzi este unul dintre exemple. De acest proiect se leagă viitoarea evoluție a traficului în vest și în est. De asemenea, sunt propuse sensuri giratorii și unice în comună”, a declarat Pivariu, la TVR Cluj.

Primarul Floreștiului a anunțat că există posibilitatea lărgirii DN1 la șase benzi, iar discuțiile în acest sens au început deja.

„Am discutat cu DRDP și este în studiu introducerea benzilor dedicate pentru mijloacele de transport în comun, cel puțin de la intrarea în Florești dinspre Cluj până la Spitalul Regional de Urgență. Se mai pune încă o bandă pentru mijlocul de transport în comun. Există suficient spațiu, sunt doar două puncte în Florești unde e dificil de lărgit la trei benzi pe sens.

Există discuții pentru asta. Deci ar fi două benzi de rulare, bandă dedicată mijloacelor de transport în comun și a autovehiculelor care asigură urgențele, piste de biciclete și trotuar. Ar putea fi cel puțin până la Spitalul Regional de Urgență, iar apoi să o ducem cât de departe putem în comună”, a afirmat Bogdan Pivariu.

Totodată, la intersecția străzilor Cetății cu Ioan Rus și Tăuțiului va fi desenat pe asfalt un sens giratoriu care va reduce timpii de parcurgere a zonei cu 15%. Mai sunt propuse sensuri unice de circulație între străzile Florilor și Cetății, dar și în alte zone.

Comenteaza