Șase oferte pentru reevaluarea terenurilor expropriate pentru pista aeroportului. La prima evaluare oamenii au primit 50 de bani/mp

Șase oferte pentru reevaluarea terenurilor expropriate pentru pista aeroportului. La prima evaluare oamenii au primit 50 de bani/mp

Șase evaluatori au depus oferte la licitația organizată de Consiliul Județean Cluj pentru reevaluarea terenurilor ce urmează a fi expropriate pentru lucrările la pista de aterizare –decolare.

Licitația a fost lansată după ce la prima evaluare prețurile stabilite, de numai 50 de bani per metru pătrat, au iscat protestul vehement al mai multor proprietari de terenuri. Oamenii au venit să își exprime nemulțumirea la ședința Consiliului Județean Cluj din 29 noiembrie 2019.

Ofertanții sunt: Neoconsult Valuation, Citadelle Expert, Bulau T Vlad - evaluator autorizat, Expertus SRL, Androniu G. Iulian-Cosmin-expert evaluator, Gama Eval Invest.

Ofertele lor vor fi analizate și punctate până cel târziu în 23 martie. Valoarea estimată de CJ Cluj pentru acest contract este de 132.000 de lei.

Terenurile care urmează a fi expropriate vor fi incluse în domeniul public al Judeţului Cluj pentru a putea demara etapa II a lucrării de utilitate publică privind amenajarea Someșului Mic, amenajare absolut necesară pentru a putea prelungi pista aeroportului la 3.500 m.

Proiectul de amenajare a Someșului Mic este coordonat de Administrația Bazinală a Apelor Someș Tisa, iar lucrările au început în 2012, urmând să coste 174 de milioane de lei. Acestea presupun regularizarea albiei pe 35 km, îndiguirea incintei aeroportului pe 8 km, consolidări pe malul râului pe 17 km și consolidarea malului pe 14 km. Până în prezent s-au executat lucrări de 65 de milioane de lei.

Prelungirea noii piste de aterizare-decolare la 3,5 km va permite efectuarea de zboruri transatlantice spre SUA și Canada. Actuala pistă are capacitatea portantă pentru aeronave de tip Boeing 747, însă nu dispune de o lungime suficientă.

Vezi și CJ Cluj caută un nou evaluator pentru terenurile de la aeroport, după protestele proprietarilor despăgubiți cu 50 de bani/mp

Comenteaza