Scandal în CJ pentru transportul public din judeţ VIDEO

Scandal în CJ pentru transportul public din judeţ VIDEO
Scandal în Consiliul Judeţean, legat de traseele de transport public din judeţ licitate la Bucureşti.

Membrii PDL au refuzat să voteze atribuirea celor aproape 140 de licenţe de traseu pe motiv că nu s-a implementat transportul metropolitan în comunele din jurul municipiului Cluj-Napoca. Doar în Feleacu va exista transport metropolitan din 2014. Restul traseelor au fost licitate la nivel naţional. Consiliul Judeţean a încercat scoaterea lor din lista trimisă la Bucureşti, dar a fost chemat în judecată de către o firmă de transport.

Rezultatele licitaţiei organizate la Bucureşti pentru atribuirea traseelor de transport public au ajuns la Consiliul Judeţean. Astfel că, în şedinţa de astăzi, consilierii au votat atribuirea licenţelor. Proiectul a trecut, cu toate că 5 consilieri au votat împotrivă. Liderul grupului PDL i-a reproşat preşedintelui Cosiliului Judeţean că a împiedicat implementarea transportului metropolitan între Cluj-Napoca şi 5 comune învecinate pentru că a adoptat prea târziu hotărârea de scoatere de la licitaţie a traseelor.

"Vinovatul principal pentru nerealizarea transportului metropolitan in comunele din jurul Clujului este excluxiv Consiliul Judeţena, în speţă domnul Uioreanu", spune fostul vicepreşedinte al CJ Cluj Alexandru Coroian, acum consilier judeţean, cu referire la preşedintele Horea Uioreanu. "Demersul făcut de către asociaţia metropolitană, de catre Primărie, au fost făcute din timp, din luna august, dar hotărârea a fost data abia in 17 octombrie si s-a dat munitie operatorilor privati sa atace această hotărâre, să aibă câştig de cauză".

Hotărârea de scoatere din licitaţie a traseelor a fost atacată în instanţă de o firmă de transport, care a obţinut suspendarea actului. "Citez din motivarea instanţei: doar pasivitatea pârâtului a determinat neadoptarea Hotărârii în timp util", fapt ce a dus la suspendarea hotărârii", spune Coroian.

Preşedintele Consiliului Judeţean spune că a acţionat imediat după cererea asociaţiei metropolitane şi că îşi doreşte ca după 1 ianuarie să găsească o soluţie pentru transportul metropolitan. Vezi ce spune Uioreanu, în materialul video

Licenţele de traseu au fost atribuite până în 2019.

Consiliul Judeţean a atacat cu recurs decizia de suspendare a hotărârii de eliminare de la licitaţie a celor 5 trasee.
Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

 

Comenteaza