Update Scandal în Consiliul Local Florești! Primarul Pivariu acuză un consilier USR de atacuri la persoană: „Mi-ați jignit jumătate din familie. Vreți să faceți circ”

Scandal în Consiliul Local Florești! Primarul Pivariu acuză un consilier USR de atacuri la persoană: „Mi-ați jignit jumătate din familie. Vreți să faceți circ”
| Foto: arhiva

Tensiunile dintre consilierii locali din Florești, ai PNL și UDMR versus cei de la USR, au atins cote maxime la ultima ședință de Consiliu Local, de luni.

Update: Consilierul Marius Todoran a reacționat pe pagina sa de Facebook: „Dragi floreșteni, sper că mă veți ierta pentru faptul că voi continua să deranjez liniștea ședințelor de consiliu cu întrebări incomode la adresa executivului și a sensibilului nostru primar. Voi fi la fel de hotărât să vă reprezint și să vă informez despre tot ce se întâmplă în administrația comunei noastre”.

Știrea inițială: După ce, la majoritatea ședințelor de consiliu, aleșii floreștenilor au tot felul de schimburi de replici, mai mult sau mai puțin dure, de această dată lucrurile au izbucnit cu adevărat, între tabăra PNL-UDMR și tabăra USR. Primarul Bogdan Pivariu a fost și el implicat în conflictul verbal.

Așadar, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local (CL) Florești de luni, 15 noiembrie 2021, consilierul USR Marius Todoran a avut mai multe întrebări referitoare la indicatorii tehnico-economici ai unui proiect de pe ordinea de zi, către inițiatorul proiectului, adică edilul comunei. 

Todoran: „Am adresat o întrebare, dar n-am primit niciun răspuns. Probabil nici inițiatorul proiectului nu știe unde merg anumite sume din acest proiect. În ședința de specialiate nu are cine să-mi ofere răspunsul.”

Pivariu: „Vă rog, să vă revizuiți comportamentul și vorbele față de ceea ce înseamnă Consiliul Local. Este păcat că lucrurile au degenerat. Înțeleg nevoia dumneavoastră de a face politică. Suntem aici să creștem calitatea vieții floreștenilor. Ceea ce faceți nu este dezbatere, este interogatoriu. Luați la mișto alți colegi din CL.”

Todoran: „Am pretenția ca inițiatorul, dacă este atât de bine documentat și susține proiectul, să fie capabil să-mi răspundă la niște întrebări simple. Dumneavoastră sunteți primar, de specialitate sunteți medic veterinar, eu sunt de specialitate contabil. Într-adevăr, trebuie să mă cobor la nivelul dvs. să discutăm de cifre la nivelul care puteți să înțelegeți.”

Pivariu: „S-a trecut o limită a bunului simț. Aveți tupeul să jigniți o întreagă breaslă. În acest moment, dvs. faceți atacuri la persoană și la adresa mea și la adresa consilierilor, iar asta vă descalifică, domnule Todoran. M-ați atacat pe mine ca medic veterinar, motiv pentru care nu voi mai discuta cu dvs. decât în cadrul oficial. Nivelul meu de medic veterinar nu-mi permite să cobor într-un asemenea bâlci.”

La finalul ședinței, primarul din Florești a ținut să-și ceară scuze pentru cele petrecute, și a mai avut un mesaj pentru consilierul USR.

„Raportat la ce s-a întâmplat în această ședință, vreau să îmi cer scuze breslei medicilor veterinari. Îmi cer scuze că am participat la acestă ședință unde mi-ați jignit cam jumătate din familie și o breaslă din care fac cu mândrie parte. Aceste întrebări le puteați adresa în ședința pe comisii unde era rolul și locul lor. Dvs. nu vreți să fiți edificat, ci vreți să faceți circ”, a mai afirmat edilul Floreștiului.

Și consilierul Marius Todoran a precizat că nu a vrut să jignească profesia de medic veterinar a lui Pivariu și pe nimeni din această breaslă.

Comenteaza