Scandal între autorităţi pe „strada nimănui" din Cluj-Napoca. Drumul rămâne tot neasfaltat

Scandal între autorităţi pe „strada nimănui
Reprezentanţii autorităţilor se contrazic în declaraţii în ceea ce priveşte posibilitatea asfaltării unei străzi din Cluj-Napoca, care de nouă ani se află într-o stare dezastruoasă.

Deputatul PSD de Cluj Horia Nasra, care a trimis luna trecută o interpelare ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, pe această temă, spune că din răspunsul primit se poate trage concluzia că asfaltarea străzii Triajului din Cluj-Napoca este posibilă.

Ministrul a precizat că strada nu poate fi cedată către Primăria Cluj-Napoca pentru că se află în zona de siguranţă şi de protecţie a infrastructurii feroviare, prevăzută în limita a 20 m de o parte şi de alta a axului liniei de cale ferată.

„De mai bine de nouă ani, aproximativ 200 de clujeni sunt afectați zilnic de starea proastă a străzii Triajului. Având în vedere că primarul Emil Boc a informat de mai multe ori că nu poate reabilita strada Triajului până nu trece în proprietatea publică a municipiului, am demarat un dialog instituțional pentru rezolvarea problemei.

În urma răspunsului ministrului transporturilor, dl. Alexandru-Răzvan Cuc, concluzia este una simplă: CNCF CFR SA îşi arată toată disponibilitatea şi sprijinul pentru asfaltarea străzii Triajului, prin urmare realizarea investiției este posibilă și este nevoie doar de voința administrativă și politică a primarului Emil Boc" a declarat Nasra.

Deputatul a dat şi câteva detalii din răspunsul ministrului. „Terenul CFR - pe care se află amplasată str. Triajului - poate fi închiriat de la CNCF CFR cu aprobarea Ministerului Transporturilor, pentru efectuarea investiţiilor de interes public. Lucrările de asfaltare trebuie să respecte prevederile ordinului nr. 158/1996 privind emiterea acordurilor Ministerului Transporturilor la documentaţiile tehnico-economice şi sistematizare pentru terţi.

În consecinţă, pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie CFR, beneficiarul va prezenta o documentaţie conform actului normativ mai sus-amintit. CFR SA îşi arată toată disponibilitatea şi sprijinul pentru realizarea investiţiei, respectiv asfaltarea străzii Triajului".

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, într-o declaraţie dată ZIUA de CLUJ, a criticat în termeni duri răspunsul ministrului, precizând că varianta avansată este o aberaţie. „O prostie mai mare nu am auzit. Dacă strada este în proprietatea lor şi nu vor să ne-o cedeze, de ce nu o repară ei, să nu-şi bată joc de oameni. Vor să-şi ascundă incompetenţa prin asemenea hărtii", afirmă  Tarcea.

El a mai informat că alte două străzi care au fost primite de Primăria Cluj-Napoca de la Ministerul Transporturilor, Depoului şi Badea Cârţan, au fost deja reparate de municipalitate, iar anul viitor vor intra într-un program mai complex de modernizare.

Comenteaza