Scandal la loteria pentru vânzarea pepenilor în Cluj. Cum au "fentat" "pepenarii" loteria VIDEO

Scandal la loteria pentru vânzarea pepenilor în Cluj. Cum au
Scandal la loteria pentru vânzarea pepenilor în Cluj. Vânzătorii de pepeni veniţi din zona Olteniei s-au plâns că loteria organizată de Primăria Cluj Napoca pentru amplasamentele destinate vânzării nu a fost corectă. Ei au acuzat faptul că unii producători au făcut mai multe cereri ca să aibă şanse mai mari să prindă un amplasament pentru comercializarea pepenilor în Cluj.

Nemulţumiţii s-au adunat în faţa Primăriei Cluj-Napoca unde şi-au vărsat amarul. La Cluj, aproape o mie de persoane au depus cereri pentru a-şi putea vinde pepenii în oraş. Traian Stancu e unul dintre ei. "Aceeaşi persoană a băgat câte o sută de cereri", spune el, "şi eu de exemplu am fost cu familia mea, cu nora şi cu băiatul şi nu mi-am auzit numele. Nu e corect ce s-a făcut".

Nici comercianţii din judeţul Teleorman nu au fost mulţumiti de modul cum s-a desfăşurat selecţia. "Nu a fost normal", spune Daniel Mosor, unul dintre producători. "Cine locuieşte în casa cu numărul 10 să depună unul cerere. Nu ca doi din casă au două cereri. Aşa ceva nu se face, nu e bine. Dacă eu sunt în familia mea 10 cereri, una singură nu că dacă locuim 10 în aceeaşi casă, nu că s-a tras şi soţul şi soţia, două locuri".

Singurii mulţumiţi de felul în care a decurs loteria "pepenilor" au fost cei care au reuşit să obţină un loc unde să-şiu vândă produsele în Cluj. Laurenţiu Mirea e unul dintre ei. "Am prins loc pe Horea, deocamdată nu ştiu unde e. Cei de afară se plângeau". El explică şi cum şi-a crescut şansele: a depus patru cereri - mama, tata, soţia şi el însuşi.

La Primăria Cluj-Napoca au fost depuse 962 de cereri din partea producătorilor de pepeni care au vrut să îşi vândă produsele în oraş. dintre acestea 105 erau cereri dublate, făcute de persoane cu acelaşi cod numeric personal.aceste cereri au fost eliminate. Cererile rămase au fost introduse în lista de tragere la sorţi.


Problemele au apărut la certificatele de producător care conţin mai multe nume.


"Există într-adevăr cereri pe baza aceluiaşi certificat de producător, însă depuse de un al membru al certificatului, neexistând baza legală să putem elimina aceste solicitări"
, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu. "Practic, fiecare dintre producătorii care aveau mai multe persoane pe certificat, aveau opţiunea să depună cereri pentru fiecare din membrii certificatului".

Pepenii se vor putea vinde la Cluj pe 165 de amplasamente începând de mâine şi până în 30 septembrie.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Călin Fedeleş

 

Comenteaza