Scandal mare în Consiliul Județean Cluj. USR: „Ne-ați făcut drogați” / Tișe: „Nu eu v-am făcut. O să vă dau în judecată!”

Scandal mare în Consiliul Județean Cluj. USR: „Ne-ați făcut drogați” / Tișe: „Nu eu v-am făcut. O să vă dau în judecată!”
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Înțepăturile deja obișnuite dintre președintele Consiliului Județean Cluj Alin Tișe și consilierii USR au rămas istorie, iar de această dată lucrurile au luat o întorsătură mai serioasă.

Totul s-a întâmplat în ședința extraordinară a forului administrativ județean de marți, 14 iunie 2022. Pe ordinea de zi a fost un singur proiect de hotărâre privind aprobarea Organigramei și a Statului de funcţii pentru Consiliul Județean Cluj.

După citirea proiectului de pe ordinea de zi, consilierul USR Ionuț Florea a luat cuvântul și a afirmat că ordinea de zi ar trebui respinsă pentru că nu se justifică votarea proiectului într-o ședință extraordinară.

Florea: „Ne-ați trimis proiectul vineri la ora 16:00, în condițiile în care a urmat o perioadă de sărbătoare națională în care toată lumea a fost plecată. Este inadmisibil așa ceva”.

Tișe: „Am crezut că doar colegul dvs care a plecat este autist și cântă după ureche, dar văd că și dumneavoastră cântați după ureche. Îmi cer scuze!”

Mihai Iepure (consilier USR): „Vă rog frumos, domnul președinte, să nu facem exprimări despre diagnostice și să păstrăm un nivel”.

Tișe: „Despre care diagnostice vorbiți?”

Iepure: „Autismul este un diagnostic și este o boală gravă”.

Tișe: „Era vorba de un autism administrativ în care nu se înțelege ordinea de zi, nu era vorba de o chestiune medicală”.

Iepure: „De-aia zic să nu folosim cuvinte pe care nu le înțelegem”

Tișe: „Folosim ce cuvinte dorim. Nu ne stabiliți dvs ce cuvinte să folosim în ședință. Am avut toată îngăduința cu dvs până acum, dar se pare că realmente nu ai cu cine. Spuneți-vă punctul de vedere și cu asta basta! Nu ne subminați autoritatea administrativă și nici nu ne luați de fraieri. Faptul că oamenii aceștia din Consiliu au îngăduință cu dvs și vă acceptă toate prostiile pe care le spuneți de atâția ani, asta nu înseamnă că aveți dreptate. Vorbiți prostii întruna. 

Nu sunteți capabili să faceți niciun amendament palpabil la niciun proiect și ne țineți ore în șir la punctul diverse ca să vă ascultăm frazele pe care le citiți de pe calculator. Așa vreți dvs să faceți administrate publică?! În primul rând, pregătiți-vă și faceți o diferență între o notă de fundamentare și un proiect. Urgența se justifică având în vedere că nu se știa acum trei zile”.

Florea: „De câteva luni se discută de blocarea angajărilor în cadrul sistemului bugetar, iar acum vreți să faceți câteva angajări pe ultima sută de metri”.

Tișe: „Nu facem nicio angajare. Reașezăm posturi pe care le avem în sistem și angajăm IT-iști unde avem nevoie. Ce vi se pare așa spectaculos și miraculos?! Am senzația că ne luați de proști. Atâta timp cât luați cuvântul și vorbiți numai prostii credeți că și noi avem același nivel ca dvs”.

Florea: „Orice ați spune nu ne veți lua dreptatea. Nu e nicio problemă, puteți să ne jigniți, să ne faceți autiști, drogați cum ne-ați făcut și în alte ședințe”.

Tișe: „Cine v-a făcut drogați, domnule?! Ați afirmat că v-am făcut drogați, spuneți-mi când, pentru că o să vă dau în judecată”.

Florea: „Acum începeți și cu amenințări...”

Tișe: „Dreptul de a merge în instanță nu e o amenințare. Asta iar trebuie să învățați. Când o persoană vă spune că merge în tribunal este un drept constituțional, nu o amenințare. Revenim, ați spus că v-am făcut drogați. Vă rog să spuneți când v-am făcut eu pe dvs drogați?!

Florea: „În cadrul ședinței referitoare la regulamentul de la Tarnița au fost niște apropouri legate de acest lucru, că am consuma substanțe sau chestii de genul acesta”.

Tișe: „Deci, eu v-am făcut drogați pe dvs?!”

Florea: „Reiterez, în cadrul acelei ședințe s-a discutat despre posibilitatea că noi am fi consumat astfel de subsanțe. O să citesc procesul verbal. Nu m-am referit la dvs”.

Tișe: „Incredibil! Haideți să mergem mai departe”.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat fără voturile celor din USR.

Tișe: „Vom trata USR-ul ca un partid în opoziție”

La finalul ședinței, Alin Tișe a precizat că, din acest moment, „va schimba foaia” cu cei de la USR.

„Din păcate pentru cei de la USR, astăzi nu avem punctul diverse. Le promitem că le vom asculta monologurile citite de pe prompter data viitoare. Am avut răbdare foarte mult timp crezând că vom putea să avem o colaborare instituțional-administrativă cu cei de la USR. Cred că din respect față de noi, trebuie să abordăm în mod diferit această colaborare.

Dacă până acum am manifestat toată îngăduința încerând să-i ascultăm și să-i facem să intre alături de noi într-o construcție administrativă bazată pe respect reciproc și înțelegerea realităților, probabil că nu am reușit și este vina mea. Va trebui să schimb în mod evident raportarea la dânșii. Vom intra într-o logică de activitate administrativă în care va trebui să tratăm USR-ul ca un partid în opoziție în Consiliul Județean”, a conchis șeful CJ Cluj.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...