Scandal pe drumul Răchiţele - Ic Ponor. Ce reproşează Lăpuşan, şef la PSD Cluj şi consilier judeţean VIDEO

Scandal pe drumul Răchiţele - Ic Ponor. Ce reproşează Lăpuşan, şef la PSD Cluj şi consilier judeţean VIDEO
Prelungirea termenului de execuţie a drumului Răchiţele - Ic Ponor strică relaţiile dintre PNL şi PSD în Consiliului Judeţean Cluj. Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, care este şi consilier judeţean, spune că nu mai are încredere în actualul constructor şi ar prefera rezilierea contractului. Pe poziţii diametral opuse se situează preşedintele Horea Uioreanu, de la PNL, care a propus un nou termen pentru finalizarea lucrărilor.

Săptămâna trecută preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a convocat o şedinţă extraordinară pentru prelungirea termenului de execuţie a lucrărilor la drumul Răchiţele-Ic Ponor. Propunerea nu a întrunit însă numărul necesar de voturi, după ce consilierii PSD au refuzat să susţină iniţiativa. Remus Lăpuşan a explicat că preferă rezilierea contractului pe motiv de întârzieri repetate şi a cerut organizarea unei noi licitaţii.

 "Vrem să primim o dată explicaţiile la ce am votat anul trecut, de ce nu s-a întâmplat nimic pozitiv cu acest proiect", spune azi Remus Lăpuşan, într-o conferinţă de presă. "Că aşa din act adiţional în act adiţional sau din prelungire în prelungire nu mi se pare în regulă. Şi nu am încredere că cei de acolo ştiu în acest moment cum să ducă proiectul mai departe".

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a refuzat să comenteze declaraţiile liderul PSD. Lucrările de reabilitare a drumului Răchiţele-Ic Ponor, realizate de MBS Group SRL, sunt în mare întârziere. Consiliul Judeţean putea decide încă de anul trecut să rezilieze contractul, însă a ales să prelungească termenul de finalizare a lucrării cu 9 luni. Însă şi acest termen a expirat luna trecută, în condiţiile în care firma a reuşit să execute doar 20% din lucrările de asfaltare.


Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Călin Fedeleş

 

Comenteaza