Scandalul Fany. Cine mai apare în interceptări

Scandalul Fany. Cine mai apare în interceptări
Este oficial: consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean, Răzvan Pop, a luat mită de la Fany. În interceptările din dosarul întocmit de către DNA ar apărea şi consilierul judeţean Mihai Seplecan.

UPDATE: Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că nu a vorbit în ultima perioadă cu liderul PNL Cluj, Horea Uioreanu şi că nu are cunoştinţă despre scandalul în care sunt implicaţi CJ Cluj şi compania de transport Fany.

-----------------------------------

În interceptările din dosarul Fany ar apărea şi consilierul judeţean PNL Mihai Seplecan. Acesta spune, însă, că s-a întâlnit cu patronul societăţii private de cel mult două, trei ori, fără vreo legătură cu acuzele care i se aduc omului de afaceri. În schimb, Răzvan Pop, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), Horea Uioreanu, a recunoscut că a luat mită pentru ca totul „să fie bine" pentru Fany. Uioreanu nu prea ştie cum să reacţioneze. Se spune că ar fi fost certat şi de liderul partidului, Crin Antonescu.

Ofiţerii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au confiscat lui Răzvan Pop şi laptopul, şi agenda. Sursele ZIUA de CLUJ spun că vor mai ieşi la iveală şi alte fapte de corupţie, petrecute la nivelul CJ. Şeful Inspectoratului pentru Controlul în Transportul Rutier, Rareş Pop, a avut dreptate când a subliniat că „o dată ce îi cunoşteai pe patronii Fany era greu să mai scapi de ei". Nu doar el sau consilierul lui Uioreanu au avut de-a face cu Ştefan Cadar în ultimii trei-patru ani, ci şi foarte mulţi oameni de la nivelul instituţiilor administrativ-locale şi din partide.

Cadar a devenit oficial membru în PNL în noiembrie 2012. Se pare că acesta era amic cu foarte mulţi liberali, aşa cum, de altfel, era şi cu unii membri din PDL. Nimeni nu este dispus să recunoască că l-a adus sau că l-a ajutat pe Ştefan Cadar să ajungă în PNL Cluj. Prin partid, însă, se vorbeşte că acesta se întâlnea frecvent cu câţiva dintre liberalii clujeni, mai ales că Fany contribuise activ în alegerile de la referendum.

Sursele ZIUA de CLUJ spun că în interceptările din dosarul Fany ar apărea şi Seplecan. „Este adevărat că m-am întâlnit de două, trei ori cu Ştefan Cadar, o dată chiar la Hanul Dacilor, în Iulius Mall. Am mâncat slănină împreună, dar eu n-am avut nicio legătură cu licitaţiile în care era el implicat. Nici nu aş fi putut să am vreo influenţă sau vreo legătură, că doar eu nu aveam nicio trecere pe lângă Uioreanu. Nu mă înţeleg cu Uioreanu, mă urăşte. Nu aveam cum să intervin eu în problema aceasta, deci nu înţeleg cum pot să apar eu în interceptări, de ce aş fi acuzat de ceva?", a comentat Seplecan. Pe de altă parte, recunoaşte că obişnuia să-l mai sune pe Cadar, cu diverse ocazii. „De Paşte, de Crăciun, mai sunam, îl întrebam: Fane, ce mai faci, cum mai eşti?" Dar eu aşa procedez cu toată lumea, nu înseamnă că am avut vreun aranjament", s-a justificat Seplecan.

În schimb, Răzvan Pop, aghiotantul lui Uioreanu, nu mai are nicio şansă să se justifice. Când ofiţerii DNA au descins în sediul Consiliului Județean, au intrat direct în biroul său. I-au confiscat atât laptopul, cât şi agenda personală. Sursele ZIUA de CLUJ spun că mai-marii Consiliului Județean se tem acum că vor ieşi la iveală şi alte fapte de corupţie. De altfel, după acest episod, Răzvan Pop s-a văzut pus în situaţia de a recunoaşte principala acuză care i se aduce în dosarul Fany: luarea de mită.

Din hotărârea Tribunalului Cluj privind arestarea lui Ştefan Cadar reiese că Răzvan Pop ar fi încasat, la finele anului trecut, 6.000 de lei pentru a influenţa rezultatul din Comisia Paritară de la nivelul Consiliului Județean, în privinţa traseelor intrajudeţene ce urmau să fie incluse în licitaţia de la Bucureşti.

Cadar a recunoscut şi el că i-a promis lui Pop 10.000 de euro. Din această sumă, Pop a încasat efectiv 6.000 de lei, pentru ca „totul să fie bine" la Comisia Paritară. În ciuda acestei situaţii, Uioreanu nu se dezice de consilierul său, mai ales că acesta îi este şi fin de cununie. „El este doar suspect. Cum? A recunoscut că a luat mită? Nu ştiu, eu n-am văzut nici un document oficial de la instanţă. Aştept să văd documentul şi după aceea mă pronunţ", a comentat Uioreanu. Pe de altă parte, el a subliniat că în cazul în care se va dovedi că Răzvan Pop a luat mită, va lua măsuri împotriva sa.

„Acum este în concediu. Mie nu mi-a spus nimic. Oricum, eu am mai subliniat şi în alte rânduri că, dacă cineva a greşit, atunci să plătească". Sursele ZIUA de CLUJ au informat că Uioreanu ar fi fost contactat de preşedintele PNL, Crin Antonescu pe tema acestui scandal în timp ce lua masa la hotelul Univers T din Cluj. „Crin i-a reproşat lui Uioreanu că nu poate să-şi controleze oamenii şi că a stricat şi bruma de imagine pe care o mai avea PNL în Cluj", spun sursele ZIUA de CLUJ.

Etichete
Comenteaza