Scandalul Tişe - Ciceo, domolit de tribunal. Trei administratori de la aeroport trebuie să plece

Scandalul Tişe - Ciceo, domolit de tribunal. Trei administratori de la aeroport trebuie să plece
| Foto: facebook.com/airportcluj.ro

Tribunalul Cluj a anulat hotărârea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj prin care trei membri noi au fost numiţi în Consiliul de Administraţie (CA) al Aeroportului Internațional Avram Iancu (AIAIC). 

Astfel, Daniel Persu, Diana Rădulescu şi Valentin Grigoriu sunt nevoiţi să plece din CA. Potrivit directorului AIAIC, David Ciceo, CA va fi alcătuit din cei patru membri numiţi anterior deciziei suspendate: Irimie Popa, Viorel Federiga, Ioan Pop şi Agnes Konnert.

"Abuzurile preşedintelui CJ, Alin Tişe, au fost corectate de către Tribunalul Cluj. Aceste abuzuri trebuie să înceteze. Dovadă este şi comunicatul mincinos legat de pistă. Cei trei membri din CA au fost numiţi ilegal în scopul de a sabota şi subevalua aeroportul. În momentul de faţă, având în vedere că s-a suspendat acea hotărâre de CJ, Consiliul de Administrație, prin cei patru membri, va intra în vigoare", a declarat David Ciceo, pentru ZIUA de Cluj.

CJ face recurs. "Inculpatul Ciceo a rămas singur la conducerea aeroportului"

"David Ciceo, inculpat într-un dosar de luare de mită (dosar 1250/117/2017), a rămas singur la conducerea Aeroportului Cluj după ce și-a contestat toate consiliile de administrație. Cei doi membri rămași nu pot să funcționeze legal. Astăzi, Curtea de Apel Cluj a dispus suspendarea membrilor CA al aeroportului.

Toate aceste contestări vin ca urmare a faptului că nenumăratele probleme financiare și de ordin penal cu care se confruntă conducerea executivă a aeroportului riscă să fie devoalate de un CA corect, loial legii și nu intereselor personale ale lui David Ciceo. Mai mult, situația generată astăzi, prin suspendarea CA, pune aeroportul tocmai în situația de a nu mai putea obține finanțări, inclusiv fonduri europene. 

CJ Cluj va face recurs la ambele decizii ale instanței de judecată, atât cea de suspendare a hotărârii CJ Cluj de numire a trei membri în CA, cât și cea de anulare", se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean.

Tişe a schimbat componenţa CA din a doua încercare

Reamintim că la începutul anului, preşedintele CJ a încercat de două ori să schimbe componenţa CA al Aeroportului Cluj. După ce prima încercare de schimbare a membrilor CA a eșuat, proiectul de hotărâre a fost reintrodus pe ordinea de zi a ședinței forului judeţean din 29 februarie, cu mai multe modificări. Proiectul a fost aprobat, în ciuda împotrivirii consilierilor PSD.

Proiectul de hotărâre prin care au fost numiţi cei trei membri din CA a fost aprobat în şedinţa ordinară a CJ din februarie de consilierii județeni, deși situația din ședința anterioară s-a repetat. De această dată, nici comisia pentru buget-finanțe, nici cea pentru patrimoniu nu au întrunit cvorumul necesar pentru emiterea unui aviz (pozitiv sau negativ) referitor la proiectul de hotărâre privind schimbarea componenței CA. 

Tișe a hotărât să supună la vot proiectul în lipsa celor două avize de la comisiile de specialitate. Decizia sa a fost contestată atât de consilierii PSD, cât și de un coleg de partid care s-a opus proiectului și în ianuarie, Viorel Secară. Proiectul a fost aprobat cu 23 de voturi "pentru", 1 "împotrivă", iar 11 consilieri nu au votat.

Comenteaza