Scântei în Consiliul Local Florești, între liberali și USR-iști. Care este mărul discordiei

Scântei în Consiliul Local Florești, între liberali și USR-iști. Care este mărul discordiei
| Foto: stiridinfloresti.ro

Contrele au pornit de la schimbarea președintelui Comisiei de Urbanism al Consiliului Local Florești, Sergiu Leuce de la USR-PLUS, cu Martin Edmund, de la PNL.

La începutul săptămânii a avut loc ședința comisiei de urbanism, unde potrivit celor din USR ,au fost invitați dezvoltatorii unor proiecte controversate pentru a clarifica motivația din spatele proiectelor și pentru a li se explica poziția Comisiei Consiliului Local nemijlocit, în scopul creșterii calității proiectelor depuse în viitor.

„Din păcate, colegii de la PNL au folosit această situație pentru a forța schimbarea președintelui Comisiei de Urbanism, Sergiu Leuce (USR), inginer constructor cu peste 10 ani experiență în domeniu, cu Edmund Martin (PNL), fără experiență profesională în urbanism sau construcții. 

Este important de menționat că propunerea a venit din partea consilierului local PNL Laar Andras, aflat la al treilea mandat, parte din echipa lui Horia Șulea și care a contribuit la aprobarea proiectelor controversate din comună. Această schimbare nu a avut un temei în regulamentul de funcționare aplicabil și a fost strict o decizie politică unilaterală”, a transmis liderul USR Cluj, Radu Chirilă, prin intermediul unui comunicat de presă.

La câteva ore distanță, a venit și replica liberalilor din Florești, care au ținut să facă mai multe precizări. „Noi, consilierii PNL Florești, considerăm că este necesar să clarificăm câteva aspecte referitoare la declarațiile apărute astăzi în spațiul public din partea alianței USR PLUS, legate de schimbarea președintelui Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Local Florești.

Vrem să vă asigurăm că toți consilierii locali ai PNL Florești susțin dezvoltarea comunei noastre, dar nu în orice condiții. Ne dorim cu toții dezvoltarea comunei Florești, astfel incât să reușim creșterea calității vieții, iar asta s-a văzut și în ședința de  Consiliul Local de astăzi.

Îi felicităm pe această cale pe toți consilierii locali ai comunei pentru că au înțeles și susțin direcția în care trebuie să meargă dezvoltarea Floreștiului. De asemenea, toți consilierii locali ai PNL Floresti au deschidere și își doresc o colaborare cu toate partidele politice din comuna noastră, însă atunci când discutăm despre colaborare este necesar să fie implicate toate părțile vizate.

Declarațiile care au fost făcute astăzi de către unii dintre colegii de guvernare locală sunt nefondate și nu fac decât să demonstreze că uneori interesul comun pentru binele public nu este același. Noi avem un mandat clar de la cei care ne-au ales în Consiliul Local să îi reprezentăm, iar acest mandat constă în implicarea activă și reală în comunitatea noastră. Nu suntem aici să ne jucăm de-a administrația publică.

Având în vedere că acuzele vizează grupul PNL Floresti și este vizat și colegul nostru Edmund Martin, noul președinte al Comisiei de Urbanism, precizăm că dezaprobăm faptul că nu am fost consultați de către fostul președinte legat de intenția de a invita unii dezvoltatori/beneficiari la discuțiile din comisii, era nevoie de o consultare prealabilă pentru ca această colaborare să fie corectă.

Astfel, dezaprobăm  acțiunile  de a contacta și invita beneficiari, fapt ce indică  intenția de a face lobby. Suntem transparenți în comisie, dar intenția de a participa la ședință revine cetățeanului implicat sau investitorului, nu vice versa. Respectăm programul politic al PNL, iar potrivit acestuia asigurăm cetățenii că domeniul urbanismului este prioritatea noastră zero.

Subliniem că ne dorim în continuare colaborarea cu toți colegii din Consiliu, implicit cu fostul președinte, care are 10 ani experiență în domeniul construcțiilor, dar în mod onest, deschis și transparent. Nu dorim să transformăm ședintele de comisii sau Consiliu în circ și dezaprobăm profund orice atacuri sau jigniri la adresa colegilor noștri”, au transmis reprezentanții PNL Florești.

Amintim că, joi, în ședința ordinară a Consiliului Local Florești, mai multe proiecte imobiliare, din cea mai mare comună din țară, au primit vot negativ din partea consilierilor locali floreșteni.

Comenteaza