Schimbare de strategie a primăriei privind un obiectiv vital. ”Dorim să facem un proiect multianual”

Schimbare de strategie a primăriei privind un obiectiv vital. ”Dorim să facem un proiect multianual”
Primăria anunță schimbarea macazului în ceea ce privește un obiectiv cultural major al Clujului.

Clujul nu are un sediu pentru filarmonică. Muzicienii de elită ai orașului sunt ca niște cântăreți de bâlci, în sensul că își expun arta prin săli închiriate. Primăria a anunțat de ani buni că dorește să creeze Centrul Cultural Transilvania, dar nu a reușit să avanseze deloc în proiect, deși la un moment dat - acum vreo cinci ani - a fost prezentată în spațiul public planșa cu viitoarea clădire.

Anul trecut, primarul Clujului, Emil Boc susținea că a găsit rezolvarea pentru filarmonică. Intenționa să ofere teren unei societăți, care să ridice o clădire de birouri clasa A, dar și un parking pe care să îl doneze clujenilor. Deasupra acestui garaj urma să fie construit centrul cultural.

Au fost trecuți în bugetul pe 2016 bani pentru studiul de fezabilitate, 2,4 milioane de lei, dar investitorul strategic nu a mai venit. Acum, municipalitatea se întoarce la o promisiune a lui Boc, din 2014: aceea că - dacă nu va exista un investitor interesat - va suporta întreaga investiție din bugetul local.

"Am decis să împărțim spațiul pe care îl avem pe Bd. 21 Decembrie, astfel ca acolo să existe două investiții independente. Vom supune dezbaterii acest proiect în următoarea ședință de consiliu județean. Vom concesiona unei firme private teren, să facă o clădire de birouri sau hotel acolo. Noi vom ridica pe cealaltă parcelă filarmonica și parking-ul.

Investiția este de circa 50 de milioane de euro, asta este estimarea noastră. În acest moment noi nu avem acești bani, așa încât dorim să facem un proiect multianual. Am sperat că va veni un investitor să facem o contrapartidă, dar se pare că nu a fost o propunere ofertantă pentru dezvoltatorii de birouri", a spus viceprimarul Dan Tarcea.

Pe terenul de 1,3 hectare unde ar urma să se ridice centrul cultural, parkingul și clădirea de birouri funcționează acum un parking temporar, la sol, cu 229 de locuri pentru mașini.

Comenteaza