Schimbare privind circulaţia la "Stanca" şi domino pe Brăduţului

Schimbare privind circulaţia la
Primăria a anunţat o schimbare în felul în care se circulă pe strada Paris. De ce se amână deschiderea bretelei de pe Calea Turzii.

Pe strada Paris, între Bd. 21 Decembrie şi str. Argeş, circulaţia rutieră s-a redeschis joi pe ambele sensuri, anunţă primăria clujeană. În fapt, se pune în practică o decizie a Comisiei de circulaţie urbană luată încă din toamna anului trecut.

În ultimii ani, vehiculele puteau circula pe strada Paris numai pe sensul spre Bd. 21 Decembrie, în timp ce pe direcţia „Clujana" aveau acces doar mijloacele de transport în comun. Primăria subliniază că staţionarea pe sensul redeschis este strict interzisă.

Deschiderea sensului închis de pe strada Paris a fost solicitată de Poliţia Rutieră. Oamenii legii au explicat că această măsură va duce la reducerea numărului de maşini care tranzitează centrul oraşului. Un vehicul care vine dinspre cartierul Mărăşti sau de pe str. Nicolae Titulescu, din Gheorgheni, va putea să ajungă la gară sau în Baciu evitând Piaţa Mihai Viteazul şi întâlnind în calea sa puţine semafoare.

La aceeaşi şedinţă a Comisiei de circulaţie, din toamnă, în care s-a luat această decizie, s-a mai stabilit un lucru: ca breteaua de pe Calea Turzii din dreptul străzii Brăduţului să fie deschisă traficului. Măsura nu va fi pusă în operă prea curând, din cauza unui adevărat domino. La o verificare în teren, specialiştii au constatat că apa pluvială de pe Calea Turzii ar urma să se scurgă pe această bretea şi că va inunda gospodăriile de pe strada Brăduţului.

„S-a făcut proiect pentru modernizarea străzii Brăduţului, pentru ca noi să rezolvăm problema apelor pluviale. Numai că drumul este foarte îngust, 4,5 m, şi nu mă încântă să avem dublu sens acolo. Am vrea să instituim sens unic, dar nu avem o stradă care să facă tandem cu Brăduţului.

Am încercat că vorbim cu un dezvoltator din zonă, care are un drum în proprietate şi s-a arătat dispus să discutăm pentru includerea acestuia într-un inel de circulaţie. Pare ciudat, dar totul are legătură cu descărcarea apelor pluviale în pârâul din zonă", a spus Mirela Mărincean, şeful Serviciului circulaţie din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Comenteaza