Se aude la Cluj? Un bloc va fi demolat după anularea autorizației de construire

Se aude la Cluj? Un bloc va fi demolat după anularea autorizației de construire

O premieră în materie de construcții ar putea avea loc în Constanța după ce mai multe documente aferente unui imobil au fost anulate definitiv în instanță.

E vorba de o clădire de șase etaje, ridicată pe Bd. Mamaia, una dintre cele mai importante artere ale orașului, aproape lipită de o altă clădire, potrivit G4 Media. În urmă cu trei ani, Asociația Constanța Altfel (ACA) a atacat în instanță atât autorizația de construire a clădirii, cât și planurile urbanistic zonal și de detaliu (PUZ-PUD).

Judecătorii au dat dreptate asociației și au anulat definitiv documentele, astfel că imobilul are toate șansele să fie demolat, conform surselor juridice. Acestea susțin că, pentru a fi posibilă demolarea, asociația ar trebui să deschidă o nouă speță în instanță prin care să ceară desființarea imobilului, conform deciziei judecătorești definitive, prin care autorizația de construire, PUZ și PUD au fost declarate nule.

ACA susține că va continua demersul juridic și va deschide o nouă acțiune în instanță pentru a duce la capăt demolarea imobilului considerat a fi construit ilegal.

”Urmează acțiunea de desființare/demolare a construcției. Era urbanismului haotic, inuman, începe să apună la Constanța. Există mii de alte PUZ-uri demente, dar și determinarea noastră de a continua lupta cu acestea, atât cât mijloacele ne-o vor permite. Nu, lucrurile bune nu se întâmplă celor care știu să aștepte. Lucrurile bune se întâmplă celor ce luptă pentru ele”, este mesajul ACA.

Demolarea clădirii ar reprezenta o premieră în Constanța, ce a cunoscut o dezvoltare imobiliară agresivă și haotică - blocuri construite la foarte mică distanță de ferestrele sau balcoanele altor blocuri, stârnind revolta locatarilor. În Mamaia au fost construite hoteluri sau blocuri pe nisip, contrar legii, sau îngrămădite unele în altele, astfel încât intervenția pompierilor a fost îngreunată la un incendiu din aprilie. 

Comenteaza