Se caută investitor pentru un hotel de 4 stele sau clădire de birouri. În centrul Clujului

Se caută investitor pentru un hotel de 4 stele sau clădire de birouri. În centrul Clujului

Primăria Cluj-Napoca a lansat licitaţia pentru concesionarea unui teren de 1.500 mp, pe care un privat ar urma să construiască un hotel de 4* sau o clădire de birouri de clasă A. Din suma obținută ca redevență se va asigura o parte de finanțare pentru sediul Filarmonicii de Stat Transilvania (FST). 

Sediu de 50 de milioane de euro pentru Filarmonică 

După 10 ani de încercări eşuate, proiectul Centrul Cultural Transilvania (CCT), aşa cum a fost botezat viitorul sediu al FST, primeşte o nouă şansă în 2019. Clădirea va fi ridicată pe terenul pe care a funcţionat fosta cazarmă militară de pe Bd. 21 Decembrie 1989.

Vecin îi va fi un hotel de 4* sau o clădire de birouri de clasă A, investiţia unui privat, terenul aferent fiind concesionat de municipalitate pe o perioadă de 40 de ani, iar din suma obținută drept redevență se va asigura o parte din finanţarea necesară sediului instituţiei de cultură.

De asemenea, conform primarului Clujului, începând de anul acesta, administraţia locală va aloca bani de la bugetul local pentru proiectarea şi realizarea CCT. "Este un proiect multianual, amânat de mulţi ani. Investiţia se ridică la 40-50 de milioane de euro", a declarat Emil Boc. 

Licitaţie pentru hotel de 4* sau clădire de birouri. Investiţie de până la 1,4 miliarde 

Licitaţia pentru "concesionarea lucrărilor pentru realizarea şi exploatarea unor imobile cu funcţiuni complexe pe terenul aflat în proprietatea Municipiului Cluj-Napoca, Bd. 21 Decembrie 1989 nr. 106" a fost lansată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), iar ofertele pot fi depuse până în 25 martie. 

Ofertanţii pot opta fie pentru o investiţie cu destinaţia hotel (de minimum 200 camere, clasificare turistică 4*), fie pentru clădire de birouri şi servicii conexe (minim clasă A). Conform anunţului de licitaţie, ofertanţii care optează pentru construcţia unui hotel trebuie să aibă cel puțin 14 milioane de euro cifră anuală medie în ultimii trei ani în domeniul obiectului contractului de concesiune pentru care se depune oferta, în timp ce ofertanții care opteazǎ pentru clǎdire de birouri, cifra minimă este de 3,4 milioane de euro.

"Se va avea în vedere cursul mediu euro/leu BNR pentru ultimii trei ani (2016, 2017 și 2018) - bilanţul pentru anul 2016, 2017 şi 2018/ alte documente echivalente; dovada disponibilitǎților financiare pentru etapa de proiectare şi execuție - orice documente prin care dovedeşte disponibilitatea resurselor financiare (scrisori de bonitate, acces la resurse", se arată în anunţul citat. 

Conform caietului de sarcini, criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ. Contractul de concesiune va fi încheiat pe o perioadă de 40 de ani, iar valoarea totală estimată a investiţiei este între 349 de milioane și 1,4 miliarde de lei. 

Se caută investitor pentru un hotel de 4* sau clădire de birouri. În centrul Clujului

Lângă Filarmonică, Centru European de Artă Contemporană 

Pe terenul de pe 21 Decembrie ar urma să fie realizat şi Centrul European de Artă Contemporană (ECCA), proiectul fanion al Clujului din dosarul de candidatură pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Mai multe detalii, AICI! 

Parcare cu 229 de locuri

Până la realizarea sediului Filarmoncii sau a ECCA, pe terenul de pe Bd. 21 Decembrie, care se află în proprietatea municipalităţii, funcţionează, din 2016, o parcare cu 299 de locuri. Parcările se află în zona tarifară II. 

Au fost amplasate trei parcometre stradale, prin intermediul cărora se va putea realiza plata parcării folosind card bancar, card preplătit sau monede. Parcarea are şi opt locuri rezervate pentru persoane cu dizabilităţi. Parcarea are intrare şi iesire din/spre str. Năvodari şi o a doua ieşire pe Bd. 21 Decembrie.

Comenteaza