Se caută locații alternative pentru aqua park

Se caută locații alternative pentru aqua park

Proiectul aqua park-ului din Cluj-Napoca, gândit iniţial în zona Gheorgheni - Becaş, nu are încă o locaţie stabilită definitiv. Investiţia se ridică la 41,8 milioane de euro. 

"Locația nu este stabilită final. Dacă vom face pe acea locație, cu modificări, sau în altă locație limitrofă, unde ne vor spune specialiștii. Am făcut și o dezbatere publică, nu a fost identificat al spațiu mai bun în Cluj-Napoca, dar am lăsat ușa deschisă propunerilor să vedem dacă găsim o soluție alternativă. Cu sau fără aqua park, proiectul Parcului Est se va realiza", a declarat primarul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

VEZI ȘI Începe amenajarea celui mai așteptat parc din Cluj / Plus alte două, în Bună Ziua și Zorilor

Conform proiectanților de la Novelty AE, aqua park-ul va avea o suprafață construită de 20.900 mp, iar partea exterioară va cuprinde bazine, spații verzi și alei pietonale desfășurate pe o suprafață de 100.000 mp. „Vedeta” aqua park-ului va fi toboganul King Cobra, un echipament cu o înălțime de 17,5 m și o capacitate de 480 utilizatori/ oră. Vizitatorii vor avea la dispoziție o parcare cu 1.200 de locuri.

Conform devizului întocmit de Novelty, la comanda Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca, valoarea estimată a investiției este de 198 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA). Costurile construcției și montajului sunt estimate la 125 de milioane (fără TVA), restul investiției reprezentând dotările.

Aqua park-ul reprezintă prima etapă din cadrul Masterplanului Zona Verde – Est, proiect amplu care prevede realizarea etapizată a unui parc natural urban, a unui parc de recreere și a unei zone de activități sportive. Parcul acvatic ar urma să fie construit împreună cu un partener privat. 

Clujenii vor parc, iar aqua park-ul mutat afară din oraş. VEZI ȘI Proiectul Aqua Park merge înainte, după două ore de proteste. "Riscaţi să faceţi un cadou otrăvit Clujului"

Comenteaza