Video Se demolează supermarket-ul pe Dorobanților. Îi va lua locul un bloc de 9 etaje

Se demolează supermarket-ul pe Dorobanților. Îi va lua locul un bloc de 9 etaje

Omul de afaceri Ovidiu Turcu transformă Dacia Service de pe Dorobanților în clădiri de birouri și locuințe. Imobilul de 9 etaje a primit autorizație de construire la final de 2021.

În prezent, se demolează supermarket-ul care a funcționat pe terenul în cauză în ultimii ani. 

''DESFIINTARE CONSTRUCTII EXISTENTE SI CONSTRUIRE CORP B - IMOBIL MIXT 4S+2D+P+9E, AMENAJARI EXTERIOARE, judetul Cluj, Dorobantilor, Cale, nr. 84. În următoarele condiții:Conform art.1 din H.C.L. nr.402/18.06.2020: Va fi realizata, pe cheltuiala investitorului, calea de trecere (trotuar, scari si sistem de iluminat public aferent), care va asigura legatura pietonala intre ansamblul de pe str.Dorobantilor si str.Episcop Nicolae Ivan in suprafata de 195 mp; dupa receptia lucrarilor de constructie - dar inainte de eliberarea Certificatului de atestare a imobilelor din ansamblu - calea de trecere va fi cedata cu titlu gratuit consiliului local. In interiorul cladirii sunt asigurate 63 de locuri de parcare cu acces public, din totalul de 75 locuri de parcare suplimentare'', se arata pe site-ul municipalitatii. Investiție de bază: 20.602.880 lei, durată de execuție 36 de luni.

Proiectul imobiliar propus de Turcu prevede ridicarea unui ansamblu mixt format din două corpuri de clădire cu regim mare de înălțime: corpul A cu acces din strada Dorobanților, având funcțiunea predominantă de birouri (1-3S+P+7E+R) și corpul B cu acces din strada Episcop Nicolae Ivan având funcțiunea de locuire și parking (1-2S-4D+P+9E). Proiectul a fost realizat tot de Arhimobil, firma președintelui Comisiei de urbanism, Adrian Iancu, in 2019. Turcu a mai colaborat cu acesta și pentru proiectul imobiliar de pe vechea platformă Mucart.

Comenteaza