Se extinde capacitatea urgențelor de la Spitalul pentru Copii din Cluj

Se extinde capacitatea urgențelor de la Spitalul pentru Copii din Cluj

Consiliul Județean Cluj anunță creșterea capacității zonei de așteptare și a numărului de paturi de examinare ale Unității de Primire a Urgențelor de la Spitalul Clinic pentru Copii de pe Calea Moților.

Consiliul Județean Cluj a luat decizia eliberării terenului proprietate publică din vecinătatea accesului la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, relocarea rețelelor de utilități și realizarea unui pavilion care să sporească semnificativ capacitatea zonei de așteptare din cadrul UPU și a numărului de paturi de examinare.

Inițiativa are ca scop îmbunătățirea actului medical, oferirea unei zone de așteptare mult mărită, respectiv o zonă de triaj adecvată fluxului sporit.

Până la finalizarea Spitalului Pediatric Monobloc, ne adaptăm și răspundem necesităților actuale. Odată cu realizarea acestui obiectiv vom crește suprafața zonei de așteptare cu aproximativ 70%. Intenția noastră este ca extinderea să fie finalizată și să devină funcțională în maxim șase luniAlin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În condițiile în care suprafața actuală a UPU este de 201 mp, extinderea se va realiza cu 150 de mp. Inițial, UPU a fost dimensionată pentru o populație deservită de aproximativ 20.000 de pacienți, nevoia actuală fiind pentru cca. 38.000 de pacienți.

Comenteaza