Se face primul pas pentru realizarea cartierului Sopor

Se face primul pas pentru realizarea cartierului Sopor

Strada Soporului va fi înscrisă în sistemul integrat de cadastru și carte funciară a municipiului, pasul fiind necesar pentru obținerea autorizației de construire a celui mai nou cartier din Cluj-Napoca.

Strada Sopor are o suprafață de peste 42.260 mp și va figura în domeniul public al munipiului. Proiectul de hotărâre privind "însușirea documentației tehnice, pentru înscrierea imobilului strada Soporului, din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară" va fi supus votului consilierilor locali în şedinţa forului administrativ local de marţi, 2 aprilie. 

Planşa pentru Sopor şi concurs de 3 milioane de lei 

Primăria a publicat, la finalul lui 2018, planșa cu planul urbanistic zonal (PUZ) pentru cel mai nou cartier al Clujului. Acesta urmează să devină subiectul unui concurs de soluții internaţional, ce urmează să fie lansat în anul 2019, iar premiile puse la bătaie însumează peste 3 milioane de lei (premiul I (contractul de proiectare) - 2.800.000 lei, fără taxa pe valoarea adăugată, premiul II - 120.000 lei şi premiul III - 70.000 lei).

Cartierul Sopor se va întinde pe 240 ha. În noul cartier vor locui între 50.000 şi 70.000 de oameni. "Vreau ca Soporul să fie un model de referinţă pentru România, un cartier ca la carte. Avem exemplu negativ Bună Ziua, construit de privaţi care nu au lăsat loc pentru aceste facilităţi. Vedeţi că ne străduim de trei ani să lărgim strada", declara primarul Emil Boc, la Realitatea FM Cluj.  

Comenteaza