Se închide rampa de la Pata Rât

Se închide rampa de la Pata Rât
Autorităţile speră ca groapa istorică de la Pata Rât să fie închisă în câteva luni de zile. Alături de aceasta, se închid și rampele de la Gherla, Turda şi Huedin.

„Închiderea rampei de la Pata Rât a reprezentat o prioritate absolută pentru județul Cluj. Mă bucur că am reușit să deblocăm acest proiect important și să demarăm efectiv lucrările de execuție. Termenul de închidere a celor patru rampe este de un an dar sperăm ca cea de la Pata Rât să fie închisă în șase luni", a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj,  Alin Tişe.

Consiliul Județean Cluj a notificat oficial luni, 20 martie 2017, Inspectoratul de Stat în Construcții în legătură cu faptul că încep lucrările de închidere a depozitelor neconforme de deșeuri urbane Cluj-Napoca (Pata Rât), Gherla, Turda şi Huedin.

Valoarea totală a lucrărilor de închidere a celor patru depozite neconforme este de 33.297.933, 79 lei.

În ceea ce privește lucrările propriu-zise, acestea vor viza, în principal, profilarea și reconfigurarea depozitelor și acoperirea cu un strat de pământ peste care se va realiza o înierbare a întregii suprafețe. Totodată, urmează a fi efectuate lucrări de drenaj, puțuri de captare a biogazului, drumuri de acces, sisteme de colectare a apelor pluviale, etc.

Închiderea acestor gropi de gunoi se va face pe bani europeni, în cadrul proiectului mare denumit Sistem de Management Integrat al Deseurilor (SMID) în judetul Cluj.

Închiderea vechilor gropi de gunoi neconforme este o obligaţie asumată de România faţă de Uniunea Europeană. Dacă ţara noastră nu ar fi făcut acest lucru ar fi riscat declanşarea unei proceduri de infringement şi a unor sancţiuni financiare.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza