Se înfiinţează o nouă poliţie? „Avem forța și știința să constituim o asemenea instituție"

Se înfiinţează o nouă poliţie? „Avem forța și știința să constituim o asemenea instituție
Mai multe incidente petrecute în ultima perioadă au determinat apariţia idee unei noi poliţii, ca organ de intervenţie rapidă şi ordine.

Directorul Companiei de Transport Public Cluj Napoca (CTP), Liviu Neag, a declarat, miercuri dimineaţa, la Realitatea FM Cluj, că se lucrează la redactarea unor decaloguri cu reguli profesionale și de comportament pentru șoferii și controlorii de bilete ai companiei. În același timp, Liviu Neag a precizat că se impune și redactarea unui decalog care să-i vizeze pe călători, arată blogul novacescu.ro.

Precizarea directorului CTP a venit în contextul incidentului petrecut marți pe un troleibuz, când un pensionar agresiv a bruscat o tânără care vorbea la telefon pe scaunul alăturat. Neag arată că după constituirea noului consiliu local, se va adresa deliberativului cu o solicitare pentru ca aceste decaloguri să fie cuprinse într-o hotărâre, astfel încât să aibă putere de lege locală.

O altă idee este înfiinţarea unei poliţii a transportului de călători, ca forță de intervenție rapidă și ordine, având în vedere agresiunile din ce în ce mai dese la care sunt supuse mai ales femeile și persoanele neajutorate în timpul călătoriilor. Liviu Neag a precizat că această instituție s-a putea înființa - dacă municipalitatea va dori - fie la nivelul Poliției Primăriei, fie ca o unitate distinctă în cadrul CTP. „Avem forța și știința să constituim o asemenea instituție, însă avem nevoie de acordul și susținerea municipalității", a spus Neag, la radio. La începutul acestei primăveri, presa clujeană a relatat cazul minorei agresate într-un autobuz, pentru care n-a intervenit nimeni.

De asemenea, în cadrul emisiunii matinale de la Realitatea FM, mai mulţi ascultători au solicitat introducerea unor reglementări scrise pentru mijloacele de transport în comun. Ei s-au arătat deranjaţi în special de faptul că unii călători țipă când vorbesc la telefoanele mobile şi deranjează pe toată lumea, inclusiv pe șoferi. Alte probleme reclamate au fost consumul de alimente și mizeria pe care o fac unii călători, care aruncă deșeurile sau murdăresc scaunele, precum și faptul că tinerii nu mai cedează locurile pe banchetă vârstnicilor.

 

Comenteaza