Foto Se întâmplă la Cluj-Napoca! Un consilier din Primărie își reface casa pe autorizație de ”funcționalizare a podului”

Se întâmplă la Cluj-Napoca! Un consilier din Primărie își reface casa pe autorizație de ”funcționalizare a podului”

Un consilier în Biroul Activități Interne din cadrul Direcției de Administrare a Primăriei Cluj-Napoca își reconstruiește casa din Grigorescu pe baza unei autorizații de construire pentru „funcţionalizare pod, înlocuire învelitoare, modificări interioare şi organizare şantier”.

Ionel Vasile Maxim, împreună cu soția sa, Liana Maria, și doi vecini au obținut, în luna mai 2022, o autorizaţie de construire (Autorizaţia nr. 371/03.05.2022) pentru „funcţionalizare pod, înlocuire învelitoare, modificări interioare şi organizare şantier”. Dar, sub pretextul refacerii acoperişului şubred, consilierul angajat al Primăriei Cluj-Napoca a demolat întreaga casă de pe strada Ion Ghica nr. 3, păstrând doar pereţii exteriori, lucru ce arată că are de gând să reconstruiască pe toată amprenta fostei locuințe. 

Se întâmplă la Cluj-Napoca! Un consilier din Primărie își reface casa pe autorizație de ”funcționalizare a podului”

"Lucrările de demolare întreprinse până în acest moment au afectat deja structura de rezistenţă a clădirii la calcan şi a casei alipite. Drept urmare, la strigătele disperate ale vecinlor, lucrările au fost temporar sistate, dar nu ştim pentru câtă vreme...Fiind fost poliţist în cadrul Primăriei, domnul Maxim Vasile a instituit un regim de teroare printre vecinii săi, aducându-şi frecvent pe teren foştii colegi, poliţişti în cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Astfel, s-a încearcat ca, prin acte de intimidare, să se obţină o finalizare cât mai rapidă şi fără incidente a lucrărilor ilegale de construcţie. Se poate vedea o maşină a Poliţiei Primăriei Cluj-Napoca parcată la faţa locului, venită în „inspecţie” la locaţie", a transmis pe adresa redacției un cititor ZIUA DE CLUJ. 

Se întâmplă la Cluj-Napoca! Un consilier din Primărie își reface casa pe autorizație de ”funcționalizare a podului”

Mai mult, consilierul a obținut și un drept de acces aflat pe parcela casei vecine, de la numărul 3 A, domeniu public, iar familiei de aici i-a fost luat dreptul de intrare cu mașina la cel de-al doilea garaj, aflat în subsolul imobilului și folosit timp de 40 de ani.

"Cum nu dispunea de suprafaţa de teren-curte în proprietate personală necesară pentru desfăşurarea în incintă a lucrărilor de construcţii şi pentru încadrarea în indicii urbanistici prevăzuţi de lege, d-nul Maxim face presiuni la colegii săi de la Patrimoniul Municipiului şi Evidenţa Proprietăţii să intre în folosinţa integrală a unui teren proprietate privată a Statului. Drept urmare, în anul 2021, d-nul Maxim Vasile depune o plângere către colegii săi din Primărie, prin care solicită acestora, să îşi oblige vecinii să renunţe la calea de acces pentru care aceştia plătesc legal chirie şi care fusese în folosinţa acestora timp de 40 ani. Terenul în cauză face în momentul de faţă obiectul unor procese de revendicare pe rol în instanţă", se mai arată în mesajul transmis redacției noastre. 

Până la momentul publicării acestui articol, Primăria Cluj-Napoca nu a răspuns solicitărilor ZIUA de CLUJ de a transmite un punct de vedere legat de această situație. În cazul în care acesta va ajunge la noi, va fi publicat ulterior. 

Comenteaza