Se majorează tarifele de utilizare a drumurilor judeţene cu 3 procente

Se majorează tarifele de utilizare a drumurilor judeţene cu 3 procente
În 2014 ar urma să fie aprobate noi tarife pentru utilizarea drumrilor judeţene, dacă plenul Consiliului Judeţean va accepta Hotărârea Consiliului de Administraţie din cadrul RAADPP. Faţă de anul trecut, se propune o majorare a tarifelor cu 2,75 de procente.

Hotărârea Consiliului de Administraţie din cadrul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP) prevede o majorare a tarifelor pentru utilizarea drumurilor judeţene cu 2,75 d eprocente. „Pentru ocuparea amprizei şi zonei de siguranţă a drumurilor publice prin amplasarea supraterană sau subterană a unor construcţii, instalaţii şi/sau panouri publicitare, precum şi prin executarea de accesuri la drumul naţional, cu amenajările aferente, parcări, refugii auto, platforme carosabile şi de control, acceptate de administratorul drumului, se aplică tarife pentru ocuparea zonei drumului, care se constituie ca venituri la dispoziţia administratorului, pentru administrarea, exploatarea, întreţinerea, repararea şi modernizarea drumurilor publice", se arată în referatul de aprobare prezentat de RAADPP.

Totodată, ar urma să fie aplicate tarife pentru instalarea, pe stâlpii de distribuire a energiei electrice din zona drumului, a cablurilor, dispozitivelor sau a altor instalaţii asemănătoare, având alte destinaţii decât distribuirea de energie electrică, în conformitate cu prevederile legale. De asemenea, RAADPP, are posibilitatea de a aplica tarife pentru tonaj, dar şi pentru panorui publicitare. O decizie privinf majorarea tarifelor de utilizare a drumurilor judeţene ar urma să se ia în prima şedinţă a Consiliului Judeţean.

Comenteaza