Se modernizează conacul care găzduiește Centrul de Zi pentru Vârstnici din Luna de Jos

Se modernizează conacul care găzduiește Centrul de Zi pentru Vârstnici din Luna de Jos
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean (CJ) Cluj a emis certificatul de urbanism necesar în vederea autorizării lucrărilor de modernizare a corpului de clădire din comuna Dăbâca.

„Scopul investițiilor pe care le vom derula este de a îmbunătăți atât condițiile de găzduire, recuperare și asistență medicală oferite acestor seniori, cât și de a asigura un climat optim pentru realizarea de către personalul angajat a activităților specifice”, Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Conform reprezentanților CJ Cluj, imobilul-conac în care își desfășoară activitatea centrul e unul foarte vechi, construit în sec. XVII. Din cauza faptului că imobilul cu o suprafață construită de 655 mp nu a beneficiat în ultimii ani de investiții majore, CJ a luat decizia reabilitării. Conform proiectului tehnic, vor fi refăcute de la zero finisajele interioare, va fi înlocuită întreaga tâmplărie, fiind schimbate toate rețelele de instalații.

În vederea conformării la normativele în vigoare referitoare la securitatea la incendiu, vor fi montate instalațiile necesare semnalizării și detecției împotriva incendiilor. În valoare totală de 1,1 milioane de lei, investiția va fi finanțată integral din bugetul CJ Cluj.

Centrul de Îngrijire și Asistență Luna de Jos este unul din cele 13 unități rezidențiale și de zi pentru adulți aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj. În cele trei clădiri ale unității sunt găzduiți 85 de beneficiari, cu diverse dizabilități fizice sau mentale.

Comenteaza