Se modernizează podurile Clujului şi drumul din Mănăştur în zona industrială VIDEO

Se modernizează podurile Clujului şi drumul din Mănăştur în zona industrială VIDEO
Modernizarea tramei stradale din Cluj-Napoca începe în următoarele zile, cu repararea podurilor, anunţă primarul Emil Boc.

Proiectul de modernizare a tramei stradale are două componente - repararea podurilor, care începe în următoarele zile, şi repararea străzilor şi a trotuarelor, licitaţie pentru care perioada de contestaţii expiră vineri. Primul dintre contracte, pentru modernizarea podurilor, a fost atribuit către Strabag, în vreme ce al doilea - către Diferit SA. "Va fi un şantier în Cluj", spune Boc, "dar e pentru binele clujenilor".

Proiectul de modernizare a tramei stradale, finanţat în mare parte cu bani europeni, urmăreşte reabilitarea zonei industriale a oraşului, dar şi asfaltul din imediata vecinătate a liniei de tramvai care face legătura între Mănăştur şi platforma industrială a oraşului. Căile de rulare, dar şi trotuarele, vor fi reparate de asemenea. Este vorba de străzile Oaşului, Horea, George Bariţiu, Splaiul Independenţei şi Primăverii, respectiv de bulevardul Muncii, practic traseul liniei de tramvai şi, în plus, Calea Baciului. Bugetul total a fost estimat la 89,9 milioane de lei, dar licitaţia a fost adjudecată la o cifră mai mică.

În total proiectul se referă la reabilitarea tramei stradale pentru 14 kilometri de drumuri.

Lucrările de modernizare a tramei stradale din zonă ar urma să dureze 31 de luni de la data semnării contractului de finanţare până la finalizarea implementării, conform proiectului de HCL.

Comenteaza